Ez elég bizarr! Gyémántot távolítottak el egy drágakőtolvaj vastagbeléből Thaiföldön

Forrás: Thinkstock -
drágakő műtét gyémánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lenyelve próbált meg kicsempészni Thaiföldről egy ellopott gyémántot egy kínai nő, de a videokamera és a röntgen lebuktatta, és a 10 millió bahtot (76,6 millió forint) drágakövet kolonoszkópia útján sikerült hamar visszaszerezni.

A nőt és bűntársát, egy ugyancsak kínai férfit csütörtök este tartóztatták le a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren, miután az arcfelismerő rendszer azonosította őket egy Bangkok közelében tartott ékszervásár tolvajaiként. A pár hamisra cserélte ki a 6 karátos drágakövet, amelyet elkértek alaposabb megnézésre.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A tolvajokat, akiket az érintett kereskedő is felismert, röntgenvizsgálatra kötelezték, amelynek során kiderült, hogy egy gyémánt lapul a nő bélrendszerében. A nő végül kénytelen volt beismerő vallomást tenni, sőt a vastagbéltükrözés "műtétjébe" is belement, miután az orvosok felvilágosították, hogy az idegen test kárt okozhat a szervezetében. Az előkerült gyémántot a tulajdonos felismerte.

Lopott vagy csempészett drágaköveknek az emésztőrendszerben való elrejtése ritka, de nem ismeretlen. 2012-ben a Dél-afrikai Köztársaságban egy 25 éves férfi 2,3 millió dollárra becsült összértékben 220 csiszolt gyémántot próbált meg lenyelve kicsempészni az országból, a johannesburgi repülőtér biztonsági rendszere azonban lebuktatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.