Aki előtt a szemműtét után nyílt ki a világ: Megszólalt a Children of Distance zenésze

Forrás: Facebook/Children Of Distance -
szemműtét napidoktor Children Of Distance
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Horus, a Children of Distance tagja éveken át küzdött a szemüveggel. Egy világ omlott össze benne, mikor kiderült, örökre hordania kell. 26 évesen aztán rászánta magát egy lézeres szemműtétre, azóta pedig tisztán látja a világot.

"Általános iskolás voltam, amikor egyszer poénból felvettem egy iskolatársam szemüvegét, és azonnal rájöttem, hogy a világ, amit én látok, nem az, amit látnom kéne. Kiélesedett minden, és attól a pillanattól kezdve elhittem, hogy tényleg látják a többiek a táblát. Azonnal szemvizsgálat, bemérték, megkaptam a szemüvegem, rádöbbentem, hogy bizony ezt örök életemre hordanom kell, aztán annak rendje-módja szerint szépen összetört bennem a világ" - így meséli történetét a zenész.

Forrás: Facebook/Children Of Distance

Horus a Napidoktor.hu-nak elmondta, akkor még nem igazán hallottak olyanról, hogy lézerkezelés, így szépen lassan bele kellett törődnie, hogy nem fog jól látni, viszont nem volt hajlandó szemüveget hordani. "Emiatt folyamatos romlásnak indult a látásom, hiába kezdtem el hordani idősebb koromban, az a szemüveg csak részlegesen kezelte a problémát. A jogosítványomba is bekerült, hogy csak szemüveggel vezethetek, így csináltatnom kellett egy újat, ám a vizsgálaton kiderült, hogy már -3-4 környékére romlott a látásélességem. Az csak hab a tortán, hogy kisebesedett az orrom, és a közönségünket soha nem láttam a saját szememmel tisztán a színpadról."

Hogy miért vállalkozott a beavatkozásra és miképpen éli most az életét, kiderül a Napidoktor.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.