Botrány! Tilos a menstruáció és vérzés az Instagramon

fotósorozat menstruáció Instagram botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Huffingtonpost számolt be arról, hogy amikor Rupi Kaur feltötött egy menstruációról szóló képet az Instagramra, az oldal szerkesztői eltávolították azt. Azóta pedig mindenki erről beszél.

"Kitöröltétek egy teljesen felöltözött, menstruáló nő képét, a tartalmi irányelveitekre hivatkozva miközben az irányelvek semmi ilyesmit nem állítanak. Ez a lány fel van öltözve. Ez az én fotóm. Ez nem támad egyetlen csoportot sem. Nem spam. És mivel nem ütközik az irányelveitekbe, újra posztolom" - üzente az Instagramnak a művész, amikor másodszorra is megosztotta alkotását. Íme az ominózus kép:

Forrás: www.rupikaur.com

Ez a kép, melyen egy lány fekszik az ágyon átvérzett nadrágban, nem nyerte el az oldal üzemeltetőinek tetszését. Az Instargam végül bocsánatot kért, Rupi Kaur képe pedig visszakerült közösségi oldalára. Azóta az is kiderült, hogy a fotó valójában egy főiskolai projekthez tartozó képsorozat része volt, amely a menstruációt mutatta be, mint egy teljesen természetes hétközapi dolgot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.