Így menti meg a férfiak életét a nők hisztije

Forrás: Thinkstock -
betegség házasság egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A boldogtalan házasság bizonyos esetekben lelassítja a diabétesz kialakulását, illetve keretet ad a hatékony kezeléshez – derül ki a Michigani Egyetem friss kutatásából.

Miért? Az ok nagyon egyszerű. A feleségek ugyanis állandóan ellenőrizgetik a férfit, különösen az étkezéssel és italozással kapcsolatos szokásaikat, folyamatosan figyelik a férfi egészségi állapotát, és szigorú szabályokat vezetnek be a gyógyulás érdekében.

Forrás: Thinkstock

"Van, hogy a házsártos feleség nyaggatása igazából pozitív dolog, mert azt mutatja, hogy az asszony törődik férje egészségi állapotával, és hajlandó tenni a gyógyulásért.

Ezt a férjek nem mindig értékelik, ezért nem érzik jól magukat a kapcsolatban.

A házasságnak többféle minősége létezik, és egyáltalán nem biztos, hogy a negatívként érzékelt minőség nem építő jellegű egészségügyi szempontból" – vélekedik a kutatást vezető Hui Liu, a Michigani Egyetem munkatársa.

A szakember szerint érdekes jelenség, hogy a férfiak esetében a negatívként aposztrofált, nyaggatással és zsörtölődéssel teli házasság egészségügyi szempontból tulajdonképpen előnyös volt: ők hosszabb ideig maradtak tünetmentesek, könnyebben szorultak vissza tüneteik, és korábban sikerült azonosítani a problémákat, így azok kordában tarthatók voltak.

Az Egyesült Államokban a diabétesz a hetedik a vezető halálokok sorában. 2012-ben több mint 29 millió amerikai volt cukorbeteg, ami a teljes népesség 9,3 százaléka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.