Ez az alzheimeres betegek legnagyobb félelme

betegség videó Alzheimer-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes vallomás Alzheimer-kóros betegektől: ezek a legszebb és a legszomorúbb élményeik. 

Az Alzheimer-kór egy olyan betegség, melynek következtében egészséges agyszövetek sorvadnak el, vagyis az illető szellemi leépülésen megy keresztül. A folyamatos butulás lassan eltorzítja a páciens személyiségét, és tönkreteszi a rövid- illetve a hosszútávú memóriáját is.

Az Alzheimer-kór lassan, de biztosan veszi el a betegek emlékeit
Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Ennek következtében egy idő után könnyen megtörténhet, hogy a beteg már a legközelebbi hozzátartozóját sem ismeri fel. Az alábbi videóban alzheimeres betegekkel készült interjúkat láthatunk, akik őszintén mesélnek életük legmeghatározóbb élményeiről.

Szó esik az első csókról, de a szüleik elvesztését követő időszakról is. A felvételben jól látszik az Alzheimer pusztító hatása, és a betegek azt is bevallották: attól félnek legjobban, hogy egyszer elfelejtik a házastársuk vagy a gyerekeik nevét - írta meg a DailyMail.

Miben különbözik a demencia és az Alzheimer? Videó!

Az egyik legrettegettebb időskori betegség az Alzheimer-kór. Egyesek családjuk révén, mások csak hallomásból ismerik. Megkérdeztük az utca emberét, hogy ismeri-e a betegséget, és tudja-e, hogy miben különbözik a demenciától: Videó!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.