Ezért javasolják a koronavíruson átesetteknek a szűrővizsgálatokat

Forrás: -- -
szövődmény szűrés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon komolyan kell venni a koronavírus utóhatásait, melyek néha nagyobb kellemetlenséget okoznak, mint maga a betegség.

A koronavírus-fertőzésen átesettek nagy százaléka szenved különféle szövődményektől: szív- és érrendszeri, tüdőgyógyászati, idegrendszeri és pszichés problémákat is diagnosztizáltak a betegségből kigyógyultak között. Pont emiatt az úgynvezett poszt-covid szűrés is bekerült a legtöbb egészségközpont kínálatába - írja a Ripost.

szűrővizsgálat (képünk illusztráció). Forrás: --

Mindenképpen ajánlott a szűrővizsgálatot elvégeztetni, hisz bárkinél felléphetnek szövődmények, még azoknál is, akiknél enyhébb lefolyású volt a betegség. Figyelmeztető jel lehet a sokáig elhúzódó krónikus fáradtság, a nehézlégzés és a mellkasi fájdalom. A legtöbb helyen a csomag tartalmaz mellkas CT-t, szívultrahangot, légzésfunkció vizsgálatát illetve laboratóriumi vizsgálatokat, melyekkel a különböző szervek állapotát mérik fel.

A Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikája Sürgősségi Betegellátóján nyílt már a gyerekeknek is poszt-Covid ambulancia, ide azokat a koronavírus-fertőzésen átesett gyerekeket várják, akiknek a betegség után egy hónappal is tüneteik vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.