Sokkoló: 15 kézujjal és 16 lábujjal született egy kínai kisfiú - Fotó

rendellenesség fotó csecsemő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szülőket sokkolta a felismerés, hogy gyermekük 31 ujjal született. Az előzetes vizsgálatok nem mutattak semmiféle rendellenességet. 

Összesen 31 ujjal és lábujjal született egy kínai csecsemő szülei legnagyobb döbbenetére, akik azt mondják, hogy a szülés előtti vizsgálatokon nem volt semmiféle jel bármilyen rendellenességre. Ráadásul a Honghong becenevű három hónapos kisfiúnak mindkét kezén két tenyere van, hüvelykujj nélkül - írja a Daily Mail.

A rendellenesség neve polidaktília. Ez a rendellenesség, amikor a gyermekek extra ujjakkal vagy lábujjakkal születnek, körülbelül 1000 esetben egyszer fordul elő. Honghong édesanyja is ebben a betegségben szenved, pont ezért végeztettek el számos vizsgálatot a baba születése előtt.

Szülei mindenképpen szeretnék, ha megoperálnák a kisfiút, de a közép-kínai Hunanban található helyi kórház orvosai azt mondják nekik, hogy a műtét rendkívül nehéz lesz. A csecsemő jelenleg túl fiatal az altatáshoz, de hat hónap és egy év között meg kell műteni a csontok megszilárdulása előtt. A beavatkozás nagyon költséges, így a család most pénzt gyűjt a műtétre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.