csak egészség legyen! életkor élet nők
Sok negatív sztereotípia kering az ötvenes nőkről, pedig bármilyen hihetetlen éppen ebben a korban vagyunk a legszexisebbek és legmagabiztosabbak, és ez most már hivatalos! Kimondhatjuk: 50 felett kezdődik az élet.

Egy nagyszabású tanulmány eredményei azt igazolták, hogy nem a huszonéves lányok a legboldogabbak, de még csak nem is a harmincasok vagy negyvenesek, hanem bizony az ötvenesek. A kutatók szerint ennek oka, hogy az életkor előrehaladtával egyre jobban megbecsüljük az életet. Megállapították, hogy az emberek – főleg a nők – életkoruk előrehaladtával magasabb szintű elégedettségről, boldogságról és jólétről számolnak be, valamint jóval kevesebb szorongásról, depresszióról és stresszről. Éppen ezért sokan ki merik már mondani: 50 felett kezdődik az élet. 

50 felett kezdődik az élet
50 felett sincs késő kipróbálni új dogokat
Forrás: Shutterstock

50 felett tudja egy nő igazán  megélni az életet!

Egy sportedző is érdekes felfedezésről számolt be: az egyetemista lányok oktatásától átvándorolt egy rekreációs központba, ahol idősebb nőknek tartott sportfoglalkozásokat és bizony óriási különbséget tapasztalt az öltözői légkörben. Az egyetemen a fiatal lányok többnyire stresszesek és boldogtalanok voltak. Vagy a telefonjukat nyomkodták, vagy az edzőpartnereiknek panaszkodtak a súlyukról, pénzügyeikről és kapcsolati problémáikról. Öltözködés közben szinte mindannyian rejtegették a testüket, mintha azt szégyellni kellene. A hétvégékről szóló alkalmi vidám beszélgetéseket leszámítva általában komorak voltak. 

Viszont az új öltözőben a korosabb nők önfeledten beszélgettek meztelenül vagy egy szál alsóneműben, mindenféle szorongás nélkül, annak ellenére, hogy igen, a bőrük megereszkedett, megjelentek a striák, ráncok és narancsbőr, de mit sem törődtek vele. Sokkal jobban foglalkoztatta őket a társaik arca, amelyek örömről és bánatról árulkodtak.

 Őszintén érdekelte őket, hogy a másik hogy érzi magát fizikailag és lelkileg. Viccelődtek egymással és sokat nevettek. Érezhető volt, hogy a jelenben vannak, igyekeznek megélni minden pillanatot a maga csodájában.

Hogy is van ez?

A boldogság nem genetikai adottság, inkább azon múlik, hogyan kezeljük azt, amit kaptunk és kapunk az élettől. A kihívásaink sikeres megoldása nem csak úgy megtörténik. Erőfeszítés nélkül nem válunk a legbölcsebb énünkké. Az évek múlása megköveteli, hogy jártasak legyünk az érzelmeink kezelésében, a pozitív életszemlélet kialakításában. Folyamatosan fejlődik az öröm, a hála és a tapasztalatok beépítésének képessége a mindennapokba. Nagyon fontos azonban különbséget tenni a szeretetteljes, vidám élet és a tagadó élet között. Az egyik az örömhöz, a másik az érzelmi hanyatláshoz vezet. Amikor valami rossz történik velünk, például elveszítünk egy számunkra kedves személyt, vagy kiderül, hogy egészségünk romlik, természetes reakciónk a kétségbeesés, és azon tűnődünk, hogy vajon túléljük-e. Aztán eszünkbe jut, hogy korábban már más rossz dolgokkal is megbirkóztunk, ezzel is meg fogunk.

Tulajdonképpen éppen a régebbi fájdalmak, negatív események azok, amelyek átsegítenek minket a mostani problémákon. Tehát nem arról van szó, hogy tanuljuk meg elnyomni az érzéseinket, bánatunkat, hanem épp az ellenkezője: inkább hallgassunk rájuk. Olyan információkat szállítanak, amelyek létfontosságúak a felépülésünkhöz. 

Létezik egy ősi és szinte egyetemes folyamat, amely először traumát, majd kétségbeesést, küzdelmet, alkalmazkodást és megoldást foglal magába. Ez egy elmélyülő ciklus, amely, ha úgy tetszik, felkészít minket arra, ami ezután következik: megnyitja a szívünket, és megtanít minket arra, hogy minden apró örömért hálát érezzünk. Ennek köszönhető, hogy az 50 év felettiek még mindig elhivatottan dolgoznak, szenvedélyesen élik meg a szerelmet és izgalmas társasági eseményekre járnak. Szóval felejtsük el a sztereotípiát, hogy a nők ebben a korban csak otthon ülnek, és bánatosan nézegetik a fiatalkori képeiket!

Tisztelt Olvasóink!
Amennyiben érdeklődését a témával kapcsolatban felkeltettük, ajánljuk figyelmébe a Figyelő rendezvénysorozatát, ahol az egészséggel és az életmóddal foglalkozunk. 
A május 28–29-i kétnapos konferencián olyan fontos témákról is szó lesz egyebek között, mint a paradigmaváltás az egészségügyben, a gyógyszeripar kitörési pontjai, a mesterséges intelligencia szerepe és a korszerű táplálkozás, életvitel. Előadóink az ágazat vezető szereplői.  
A Mediaworks Hungary Zrt. Csak egészség legyen című konferenciájára jegyek még kaphatók az alábbi címen: https://rendezveny.figyelo.hu/



 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.