Sütőtöktorta töklekvárral

torta recept sütőtök desszert webszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez sem egy hétköznapi nyalánkság, ám nagyon idényszerű, hiszen minden bolt polcán ott figyelnek a sütőtökök. Pláne jó, ha valakinek éppen karácsonyra esik a szülinapja! Íme a Life.hu recepttippje!

szólj hozzá: Sütőtöktorta

A tészta:

4 db tojás
2 dl étolaj
20 dkg barnacukor
20 dkg rétesliszt
10 dkg pirított tökmag
30 dkg nyers sütőtök

1 mokkáskanál fahéj
0,5 mk szódabikarbóna
1 dkg sütőpor

Az egész tojásokat az olajjal és a barnacukorral simára keverem. A réteslisztet a fahéjjal, a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral összekeverem. A bekevert liszthez hozzáadom a kikevert tojást, adok még hozzá pirított tökmagot és a reszelt sütőtököt. Kivajazott, lisztezett formába öntöm, és 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

A krém:

2 db tojássárgája
3 dl tejszín felverve habnak
1 db citrom
4-6 dkg porcukor
1 db vaníliarúd vagy annak megfelelő aroma vagy 1 dkg vaníliás cukor

Egy habüstben a tojássárgájához lassan hozzácsorgatom a tökmagolajat, miközben folyamatosan kevergetem. Így készítek majonézt. A kész tökmagmajonézt beízesítem citromlével, vaníliával, porcukorral. Keverek hozzá tejszínhabot. Az így kapott krémmel vagy megtöltöm a tortát, vagy a külön adom hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.