A ropogós bacon sokféleképpen felhasználható, tehetjük szendvicsbe, hamburgerbe, salátákba, rántottába. Elkészíteni azonban nem olyan könnyű, sokszor félig nyers marad, másszor túlsül. Egy Reddit-felhasználó azt állítja, hogy talált egy megbízható módszert, amellyel tökéletes bacont lehet sütni.

Forrás: Shutterstock
Azt mondja, két fontos dologra kell figyelni a bacon sütésekor:
- Sütés előtt a húst vegyük ki a hűtőből, hogy mire a serpenyőbe kerül, szobahőmérsékletű legyen.
 - Az edényt ne melegítsük elő, így egyenletesen olvad ki a bacon zsírja, olaj sem kell alá.
 
Ezek mellett azt ajánlja, hogy serpenyő helyett használjunk öntöttvas sütőlapot. Ez két égőt is lefed a tűzhelyen, nagyobb mennyiséget is el tudunk készeni rajta. A módszer pedig a következő: amint a bacon hullámosodni kezd a sütőlapon, fordítsuk meg, süssük így 5 percig, majd megint fordítsunk rajta. Ezt addig ismételjük, ameddig olyan ropogós nem lesz, amilyenre vágyunk. A hobbiszakács megjegyezte, hogy ez a módszer még a vastagabb szeleteknél is működik, azok is tökéletesen átsülnek, ropogósak lesznek.
Ha sütőben vagy mikróban szeretnél bacont sütni, a Mindmegettén ahhoz is találsz tippeket!