A pezsgő eleganciája és ünnepi jellege nem csupán az ízében, hanem a tradícióiban is gyökerezik. A finoman pezsgő ital a hétköznapok és a különleges alkalmak fényét is emeli. A buborékok játéka, a poharak koccintása mind hozzájárulnak a romantikus hangulathoz, különösen, ha egy közös ünneplés vagy vacsora az apropó. Továbbá, a pezsgő könnyedsége és frissessége tökéletes harmóniát teremt az ízek között, ami még különlegesebbé varázsolja a fogásokat, főleg, ha ételek alapanyagaként használjuk.

Három egyszerű, de különleges recept pezsgővel
Pezsgős epres pohárkrém
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 150 g friss eper
- 2 evőkanál porcukor
- 1,5 dl pezsgő
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- Néhány friss mentalevél díszítéshez
Elkészítés:
Az epret alaposan mossuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük egy tálba, szórjuk meg a porcukorral, és öntsük rá a pezsgőt. Hagyjuk pihenni 30 percig, hogy az eper átvegye a pezsgő ízét.
A tejszínt a vaníliás cukorral verjük fel kemény habbá.
Az áztatott epret osszuk el két pohár alján, majd rétegezzük rá a tejszínhabot.
A tetejére tegyünk még néhány eperdarabot és mentalevéllel díszítsük. Azonnal fogyasztható, frissítő és romantikus desszert.
Pezsgős csirke tejszínes mártásban
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2 csirkemellfilé
- 1 dl száraz pezsgő
- 1 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- Só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és a vajon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára.
Vegyük ki a csirkemelleket, és a visszamaradt vajban pároljuk meg az apróra vágott fokhagymát.
Öntsük fel a pezsgővel, és hagyjuk kicsit forrni, hogy az alkohol elpárologjon.
Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Tegyük vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és alacsony lángon pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik.
Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel, és kínáljunk mellé friss kenyeret vagy zöldségeket. Könnyed és különleges fogás, amely garantáltan lenyűgözi az asztalnál ülőket.
Pezsgős granita citrommal és mentával
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2 dl száraz pezsgő
- 1/2 dl víz
- 50 g cukor
- 1 citrom leve
- 1-2 evőkanál friss menta, aprítva
Elkészítés:
A vizet és a cukrot kis lábasban forraljuk fel, majd hűtsük le.
Hozzáadjuk a citrom levét, a pezsgőt és az aprított mentát. Alaposan keverjük össze.
Öntsük egy lapos tálba, és tegyük a fagyasztóba. Félóránként villával keverjük át, hogy jégkristályos állagot kapjunk.
Amikor már teljesen megfagyott, poharakba kanalazzuk, és friss mentával díszítjük. Hűsítő és könnyed desszert, amely tökéletes lezárása lehet egy romantikus vacsorának.
A Hungaria pezsgő történetének jelentős mérföldkövéhez érkezett el, ugyanis buborékjaink új és még stílusosabb köntösbe bújnak – minden termékünk új csomagolást kap!
A cikk megjelenését a Hungaria Pezsgő támogatta