pénisz férfi egészség élettartam felnőtt nemi szerv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők részletesen elmagyarázzák, hogyan változik a pénisz mérete, megjelenése és a szexuális működés a férfiak életkorának előrehaladtával.

iStockPhoto
iStockPhoto

Nem titok, hogy a férfiak szexuális működése a korral visszaesik. A tesztoszteronszint csökkenése miatt nehezebb izgalomba hozni őket. Ha mégis feléled bennük a vágy, hosszabb ideig kell várni a merevedésre és az orgazmus elérésére, az orgazmust követően pedig nehezebb újra felizgatni őket. Az életkor jelentős visszaesést hoz a sperma mennyiségében és minőségében is. A merevedési zavar, vagyis impotencia, egyértelmű összefüggésben áll az öregedéssel: 40 és 70 éves kor között a potens férfiak aránya a kutatások szerint 60 százalékról 30 százalékra esik vissza.

És ez nem minden. A legújabb kutatások szerint az is igaz, amit a legtöbb férfi régóta gyanított: maga a pénisz is jelentős változásokon esik át a férfiak nemi életének csúcsától idős korukig. Ezek a változások pedig a következők:

Megjelenés




A hímvessző mérete




iStockPhoto
iStockPhoto



Görbülés




iStockPhoto
iStockPhoto

Érzékenység


Számtalan tanulmány kimutatta, hogy a hímvessző idővel veszít érzékenységéből. Ennek következtében nehéz merevedést és orgazmust elérni. Az azonban nem egyértelmű, hogy az érzékenység csökkenése levon-e az orgazmus élvezeti értékéből.

A szakemberek mindenesetre azzal vigasztalják a férfiakat, hogy a jó nemi élet legfontosabb összetevője az, hogy a férfi ki tudja elégíteni partnerét, ehhez pedig nincs szükség kitűnő szexuális teljesítményre vagy nagy hímvesszőre. Amíg a nő élvezi a szexuális együttlétet, a férfi istennek érzi magát.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Korábban:

26 kilóra fogyott és meghalt a híres modell! Videó
Ezért élnek tovább a nők, mint a férfiak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.