rétes ringló szilva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha unod már a megszokott - almás, mákos, túrós - réteseket, töltsd meg a tésztát illatos ringlóval.

Ringlós rétes

Hozzávalók:

200 g liszt (és még egy kevés a tészta nyújtásához)
1 teáskanál só
4 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál gyümölcsecet
900 g ringló
1 darab friss gyömbér
75 g marcipánmassza
2 evőkanál cukor
40 g mandula
70 g vaj
50 g zsemlemorzsa

1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Dagassz tésztát lisztből, olajból, gyümölcsecetből és sóból 80 ml vízzel. A tésztát alaposan dolgozd össze, majd tedd félre legalább 30 percre meleg helyre pihenni. Eközben mosd meg a ringlót, magozd ki, vágd fel, majd fűszerezd reszelt gyömbérrel. Darabold fel a marcipánmasszát, keverd össze a gyömbéres szilvával, a mandulával, és cukrozd meg. Egy serpenyőben pirítsd meg vajon a zsemlemorzsát, majd tedd félre kihűlni. Közben melegítsd elő a sütőt 220 fokra, ha légkeveréses sütőd van, 200 fokra, a gázsütőt pedig 5-ös fokozatra. Ha letelt a 30 perc, nyújtsd 1 cm vastagra a rétestésztát. Először kend meg a prézli és a vaj keverékével, majd egyenletesen oszd el a ringlós tölteléket úgy, hogy a tésztalap szélére 2-3 cm-es sávban ne kerüljön belőle. A réteslap két szélét hajtsd középre, majd egy konyharuha segítségével tekerd fel hosszában a rétest. A feltekert ringlós rétest tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd helyezd az előmelegített sütőbe, és süsd 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Ha megsült, egy éles késsel forrón szeletelhető. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálalhatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.