rendőrség VV Jerzy Való Világ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő információ birtokába jutott a Bors: Jerzy civilként a rendőrségnek dolgozik. 

"A nyolcadik kerületi kapitányságon dolgozik, az igazgatásrendészeti osztályon, ahol leginkább baleseti ügyekben hívják be" - mondta el egy neve elhallgatását kérő, állományban dolgozó férfi, hozzátéve, Jerzy civil ember, megbízási szerződéssel alkalmazzák. "Jerzy feladata egyszerű: ha történik egy olyan esemény, amelyben valamelyik érintett fél lengyelül beszél, akkor az ügyeleti listáról behívják, és részt vesz a kihallgatáson. Alkalmanként kétezer forintot keres ezzel. Baleseti ügyekben a nyomozást általában azonnal lefolytatják, ezért fontos, hogy mindig kéznél legyen a tolmács. Lengyelül beszélő fordító egyébként kevés van, de persze nincs is szükség sokra" - vallotta a férfi.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Az informátor szerint Jerzy munkájával nagyon elégedettek, és az sem jelent gondot, hogy valóságshow-ban szerepel, és a ValóVilág után is visszavárják. "Miután nem tagja az állománynak, nem kellett a felettesétől engedélyt kérnie a jelentkezéshez. Aki ismeri, büszke rá, a terveink szerint rendőrségi autókonvoj megy majd érte, amikor kiszabadul a villából."

Jerzy sógora is büszke a fiú múltjára: "Az édesapja és édesanyja eldobta őt, így került nevelőintézetbe. Ő volt abban az időben az egyetlen lengyel fiú a magyarországi nevelőintézetekben. A lengyel közösségben nagy megdöbbenést keltett, amikor kiderült, hogy itt árválkodik egy fiúcska. Azonnal a segítségére siettek és felkarolták, odafigyeltek rá, egyengették az útját. Ők szerezték neki az első tolmácsmunkát is. Jerzy nyugodt kisugárzása sokat segített a kihallgatásokon, arról nem is beszélve, hogy négy nyelven, angolul, magyarul, lengyelül és csehül is anyanyelvi szinten beszél. Úgy tudjuk, a rendőrök büszkék rá, ahogy mi is. Jerzy ezzel a munkával segíti azt az országot, amely befogadta és felnevelte" - mondta a férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.