Geszti: Teljesen kikészültem! - Sírás, megabénák és szupertehetségek az X-Faktor első adásában

X-Faktor Vastag Csaba tehetségkutató Keresztes Ildikó Ördög Nóra Malek Miklós válogató Geszti Péter Nagy Feró RTL Klub énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintha megállt volna az idő az X-Faktor háza táján. A show ugyanaz maradt, a műsor felépítése sem változott.

Vannak hihetetlen bénák, elsőre is tehetségesnek tűnők, és az előző széria versenyzőit utánozók, na meg azok, akik miatt Keresztes Ildit zsebkendőgyártó cégek szponzorálják. Lájkold az X-Faktort! Talán ez a jelmondat az egyetlen, ami újdonság a tavalyi szériához képest az RTL Klub tehetségkutatójában - és természetesen a nagyszabásúnak szánt, de inkább kelet-európainak tűnő helikopteres bevonulás. Persze ne legyünk rosszmájúak, a sikeres formulán minek is változtatna a csatorna - az már egyszer bevált, ráadásul a produkciót kötik a külföldi formátum szabályai.

RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint
RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint

Feszültséget mindenesetre megpróbálnak generálni. Geszti bevezető monológjában elhangzik az "Alig várjuk, hogy újra lehessen egymással versenyezni!" mondat, ahogy azonban ez lenni szokott, a nevetés elnyomja a konfliktust. Rögtön ezután ugyanis betoppan a mentorok elé a parasztruhába öltözött dunaújvárosi biztonsági őr, Szőke Szabolcs, aki a Kossuth Lajos azt üzente című megaslágerrel próbál robbantani, majd egy fenékvillantós átöltözést követően Robbie Williamsszé alakul, hogy végleg elvegye a mentorok kedvét attól, hogy továbbjuttassák. Ő még csak a kezdet, a szupergyenge előadók sikítva éneklős produkciói bevezetik a nézőt az exhibicionisták magukat sztárnak képzelő mocsarába, de csak addig, amíg igazi sztár érkezik a színpadra.

A Jackson-imitátorként tavaly feltűnt Lil C tört magyarsággal jelentkezik egy Chris Brown-nóta sajátos feldolgozásával, amit vetkőzéssel és profi tánccal fűszerez. A félvér srác az első, akit megkönnyez Keresztes, de nyilván nem az utolsó. A mentortársak szintén elalélnak, Malek egy "színpadra születtél" közhellyel köszönti, míg Geszti azonnal az üzletet látja benne: "Rád egy kiadót érdemes alapítani!" Nos, ő volt az, aki a jók előfutára lehetett az idei szezonban.

Őt követően ugyanis sorjáznak a tehetségek: a csipőmozgást profin ismerő Szergiusz, majd Mamut, a mankós reagge-s, és az ikrek, akik egy jól kidolgozott poénnal viccelték meg a döntéshozókat. Hajdú Beáta és Mariann egymás után külön is erősek voltak, együtt viszont kiválóak, Gesztibe még a szót is belefojtották, ami lássuk be, nem könnyű - saját bevallása szerint kikészült... Feró szerint a tinilányok az X-Faktor büszkeségei, így nem csodálkoznánk, ha a legjobb tizenkettőbe is bejutnának.


A reklám ugyan megszakította a jóleső borzongást, de hamar visszazuhant az egyszeri néző a mennyekből, amikor jó koreográfia szerint megérkeztek a tavalyi széria szereplőinek utánzói. Emese mama hiába akart olyan lenni, mint Wolf Kati, inkább egy repedt fazék szintjét ütötte meg, míg az ifjú Dávid maximum kalaphordásában hasonlított Nikolasra. A munkanélküli Török László Király L. Norbira hajazott vonaglásával, míg Vastag Csaba imitátora, a csömöri Sándor hiába mászott az asztalra, csak kiröhögtette magát.

RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint
RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a sok rossz után ismét jóra váltott a szerkesztő, az egyszerűen csak Enrique Iglesiasnak nevezett taggal felálló Rocktenors olyat mutatott, hogy Feró azonnal őket akarta magának a jövőre nézve. Aztán újra a bénák, meg egy magyarul alig tudó olasz gyerek, és eljött a remegős kislány, Kováts Veronika ideje. A tizenhat éves tini belopta magát cukiságával és erőtől duzzadó hangjával a mentorok szívébe. "Egy anyád és három apád lesz egyből" - rebegte Geszti, a többiek szerint meg a dunakeszi leány "akkora X-Faktor, hogy nem fér be a házba!"


Ezek után Gubik Petra fogadja a nézőket. Janis Joplin kései reinkarnációjánál néhány éve még az is felmerült, hogy nem énekelhet, aztán mindenki szerencséjére sikeresen megműtötték a pajzsmirigyét, és meggyógyult daganatos betegségéből. Na, benne tényleg galaktikus méretű az X-Faktor. Egy kis cukiság, csúnyácska pár, rettenetes hanggal, majd a záróakkord, a félszeg Barna Gergő, akit utálnak osztálytársai, mert nem focizik velük. Cikizik is miatta, de talán nem dőreség azt állítani, ezután a szombat után nem fogják már. Álló ováció, Keresztes krokodilkönnyei. Így záródott az első válogató, folytatás jövő héten, ugyanitt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.