Golden Globe: A némafilmes három, az Utódok két díjat kapott

tv film sorozat Hollywood Golden Globe-díj Aranyglóbusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A némafilmes három, az Utódok pedig két elismerést kapott a vasárnap éjjel Beverly Hillsben megrendezett 69. Golden Globe-díjkiosztó gálán.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szerint az Alexander Payne rendezte Utódok volt az idén a legjobb drámai játékfilm, és annak főszereplője, George Clooney volt a legjobb színész.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nézd meg az összes nyertest galériánkban! Kattints a képre!

A Michel Hazanavicius rendezte, A némafilmes című francia film nyerte el a legjobb filmvígjátéknak, a legjobb kommédia-színésznek (Jean Dujardin) és a legeredetibb filmzenéért (zeneszerző: Ludovic Bource) járó díjat.

A legjobb drámai filmszínésznőnek járó elismerést pedig A Vasladyt alakító Meryl Streep kapta, a legjobb vígjáték-rendező A leleményes Hugo direktora, Martin Scorsese lett. A legjobb forgatókönyvnek járó elismerést Woody Allen kapta az Éjfélkor Párizsban történetéért.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nézd meg az összes nyertest galériánkban! Kattints a képre!


A legjobb idegen nyelvű filmnek az Arany Glóbuszt a külföldi kritikusok az iráni Asghar Farhadi rendezte Nader és Simin - Egy elválás története című alkotásnak ítélték oda. A legjobb animációs mozifilm idén a Steven Spielberg rendezte Tintin kalandjai lett.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nézd meg az összes nyertest galériánkban! Kattints a képre!


A legjobb vígjátékszínésznőnek járó elismerésben Michelle Williams részesült, az Egy hét Marilynnel című filmben bemutatott játékáért. A legjobb férfiszínész ebben a kategóriában Jean Dujardin, A némafilmes című francia film főszereplője lett. A mozifilmnél a legjobb női mellékszereplőnek Octavia Spencert (A segítség) választották, a férfiaknál pedig Christopher Plummer (Kezdők) kapta az elismerést.

A legjobb eredeti dalért járó elismerést a W.E. című filmben elhangzott Masterpiece című betétért Madonna vehette át, az alkotótársai, Julie Frost és Jimmy Harry nevében is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nézd meg az összes nyertest galériánkban! Kattints a képre!



A televíziós produkciók közül a Homeland alkotóinak két kategóriában sikerült nyerniük: ez lett a legjobb drámai sorozat, s Claire Danes megkapta az ebben a kategóriába a legjobb színésznőnek járó díjat. A legjobb férfiszínész itt a Boss címszerepét alakító Kelsey Grammer lett.

A televíziós musical és komédiasorozatok kategória legjobb színésze Matt Leblanc lett (Sikersorozat), a nőknél pedig Laura Dernt részesítették ebben az elismerésben, a Megvilágosultamban nyújtott alakításáért. A sorozatok ezen kategóriájában a Modern család végzett az első helyen.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nézd meg az összes nyertest galériánkban! Kattints a képre!


A televíziós sorozatok és tévéfilmek kategóriájában az Arany Glóbuszt a Downtown Abbey (Mastepiece) kapta. Itt a legjobb színésznőnek járó díjat Kate Winslet kapta a Mildred Pierce-ben nyújtott alakításáért, a férfiaknál pedig Idris Elba lett (Luther) a jutalmazott. A legjobb tévésorozat-mellékszereplő a férfiaknál Peter Dinklage lett a Trónok harcáért, a nőknél pedig Jessica Lange az American Horror Story-ért.

Morgan Freemant a Cecil B. DeMille-életműdíjban részesítették. A díjkiosztót megelőzően az idegen nyelvű film kategóriában egymással is versenyző Angelina Jolie és Pedro Almodóvar bejelentette, hogy a jövőben közös filmet kíván forgatni.

A hétvégén egyébként az amerikai mozikban a Mark Wahlberg főszereplésével bemutatott Csempészek című Universal-akciódráma volt a legnézettebb produkció, amely a várakozások fölött, 24 millió dolláros bevétellel debütált. A második helyen, 18,5 millió dolláros kasszával a Disney A szépség és a szörnyetegének 3D-s változata végzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.