Damu Roland Ruttner György pszichés betegségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pszichiátrián kezelik Damu Rolandot. A színészt állítólag múlt szerdán vitték be az egyik budapesti kórházba.

Tipp! Exkluzív képek a kíméletlen kritikusról! Kattints a galériáért!


A Blikk szerint Damu nagyon elgyötört és nyúzott. A volt barátnője megerőszakolásáért és megveréséért négy és fél éves börtönbüntetésre ítélt színész már korábban is rosszul lett, magas vérnyomása mellett az EKG-ja szívproblémát mutatott ki. Az orvosok elegendőnek találták, hogy járó betegként csinálja végig az előírt további vizsgálatokat, de egy újabb rohamot követően már nem engedték haza.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Fotó: Magócsi Márton [origo]

,,Damu Roland a múlt hét szerda óta kórházi kezelés alatt áll. Az ünnepekre hazaengedték megfelelő gyógyszerezés és állandó személyi felügyelet mellett, de kedd reggel vissza kellett mennie az egészségügyi intézménybe, ahonnan szerdán viszik az igazságügyi orvos szakértőhöz. Ő dönt arról, hogy biztonságosan tartható-e börtönkörülmények között a jelenlegi állapotában" - vallott Damu Roland pszichiátriai kezeléséről Ruttner György a Blikknek.

Dr. Gaál Katalin igazságügyi elmeorvos szakértő szerint kizárt, hogy bárki szimulálással átverhessen egy szakorvost: ,,Az arckifejezésén, viselkedésén azonnal látszódhat a betegség. A börtöntől vagy mástól való félelem kiválthat szorongást, pánikrohamot, ami eredményezhet szívrohamhoz hasonló, erős szívdobogást, magas vérnyomást, és súlyosbodhat akár hisztériás ködös állapotig, de ez nem elmebetegség. Egy súlyos depressziós pszichózis viszont már az, és lehet életveszélyes állapot, amely akár kiterjesztett öngyilkossági kísérlethez is vezethet" - mondta a szakember.

Átalakítunk! Dögös nőt varázsoltak a háromgyerekes anyukából! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.