Rihanna feljelentette könyvelőit, akik szerinte elcsalták koncertbevételeit

könyvelő koncert Rihanna énekesnő bevétel feljelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénzügyeinek hűtlen kezelésére hivatkozva beperelte volt könyvelőit Rihanna barbadosi énekesnő, azzal vádolva őket, hogy többmillió dolláros bevételtől esett el miattuk.

A manhattani szövetségi bíróságra benyújtott keresetében a 24 esztendős énekesnő és Tourihanna nevű turnécége meghatározatlan összegű kártérítést követel a New York-i székhelyű Berdon LLP könyvelőcégtől, illetve annak két volt munkatársától, Michael Mitnicktől és Peter Gounistól. A kereset szerint a vállalat "jelentős anyagi veszteségeket" okozott 2005 és 2010 között azáltal, hogy "felháborítóan" magas jutalékot vágott zsebre az énekesnő 2010-es Last Girl on Earth című koncertturnéjának bevételeiből. Az énekesnő ügyvédjei szerint a hazai és nemzetközi turnék bevételeinek megcsapolása révén a cég több tíz millió dollárral károsította meg Rihannát az említett ötéves időszakban.

AFP
AFP

A héten benyújtott dokumentumok szerint a könyvelőcég továbbá hűtlenül kezelte a barbadosi szépség belföldi és nemzetközi adó-visszatérítéseit, illetve nem hajtotta be a kifizetetlen jogdíjakat. Az énekesnőt 2005-ben mutatta be saját menedzsmentje a Berdon könyvelőcégnek. A kereset szövege szerint az akkor mindössze 16 esztendős Rihanna még csupán "pályakezdő énekes volt, egyre feljebb ívelő zenei karrierrel, akinek fogalma sem volt a pénzügyekről" és teljes mértékben a könyvelőire támaszkodott. A cég szóvivője egyelőre nem reagált a megkeresésekre, illetve a vállalattól azóta távozott Mitnick és Gounis sem kommentálta az ügyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.