Befellegzett a Magyar Televízió Marslakók sorozatának?

televízió Magyar Televízió MTV forgatás sorozat Jáksó László felfüggesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon úgy tűnik, a Marslakók eltűnhetnek a köztévé képernyőjéről. A Life.hu úgy értesült, hogy a nyári szünet után ideiglenesen felfüggesztették az M1-en futó Marslakók sorozat forgatását. A sorozat egyik főszereplője reagált a hírre.

A Marslakók című napi sorozat idén márciusban indult. A koncepció szerint egy bulvármagazin szerkesztőségének életét mutatja be, és úgy tervezték, minden - három héttel korábban leforgatott - részbe belekerül valamilyen napi hír, aktualitás 2-3 percben, amely kapcsolódik a forgatókönyvírók által kitalált eseményekhez. A sorozat kreatív producere Jáksó László, akinek munkáját sokan és sok helyen támadták már a műsor indulása óta. Úgy tudjuk, a sorozat minden része 5,9 millió forintba kerül és a közmédia összesen 400 részt rendelt.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Bár hosszú távra terveztek, több portál is megírta, hogy a nézettségi adatok nem hozták még a várt számokat sem - ráadásul rengeteg kritika érte a készítőket. A hírek szerint a sorozatot az M1 a foci-Eb alatt nem tette adásba, utána pedig főműsoridőből az esti Híradó előtti műsorsávba került. Úgy tudjuk, a sorozat június 29-től nyári szabadságra ment, de már akkor is voltak, akik a hír hallatán nem számítottak a visszatérésre.

A sorozat forgatásának felfüggesztésével kapcsolatos hír megerősítésére telefonon értük el Gémes Antost, a sorozat egyik főszereplőjét, aki cáfolta a Life.hu-hoz eljutott információt: "Nem tudok arról, hogy leállna a forgatás. Ugyan később kezdtük a tervezettnél, de megy a dolog. Az elképzelhető, hogy az MTVA a májusi bejelentésnél kicsit később tűzi majd műsorra a sorozatot, de mindenképpen látható lesz majd a televízióban. Nem tudok arról, hogy leállna a gyártás vagy a sugárzás, egyelőre biztosan minden marad a régiben."

A Life.hu telefonon kereste meg Rákay Philipet, a köztévé programigazgatóját, az MTV Zrt. sajtóosztályát, Jáksó Lászlót, a sorozat kreatív producerét, akiket egyelőre nem értünk el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.