Siklósi pedagógusok szerint Stohl nem lehet példakép, ezért hat előadás helyett csak hármat lehetett megtartani. Balikó Tamás igazgató sem élte túl a kudarcot.


Pedagógusok háborodtak fel tavaly nyáron, amikor Stohl András színpadra állt A Tenkes kapitánya címszerepében, a siklósi várban. A színészt azóta jogerősen elítélték, de már visszatért, a helyi pedagógusok szerint azonban nem véletlen, hogy idén kevesen voltak kíváncsiak A Tenkes kapitányára.  ,,Nincs azon semmi csodálkoznivaló, hogy a szülők nem nagyon vitték a gyermekeiket A Tenkes kapitányára. Ennek a darabnak a főszereplőjével sok gyerek azonosul, a példaképének tekinti. Melyik szülő szeretné, ha utódja egy börtönviselt emberért rajongana?" - mondta egy neve elhallgatását kérő tanár a Borsnak.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Stohl kollégái is elmondták, hogy elmaradtak előadások, de szerintük ezért nem Stohl a felelős. ,,A gazdasági helyzet nagyon rányomja a bélyegét a kulturális életre. Ez A Tenkes kapitányánál is megmutatkozott. An­-nak idején óriási sikerrel ment, de az emberek ötszáz forintos benzinárak mellett nem tudnak utazni több száz kilométert, hogy megnézzenek egy előadást. András remek színész, a színpadon csak tanulni lehet tőle. Minden ember életében történnek dolgok, amik nem tartoznak a művészetéhez. Szerintem nincs köze ennek ahhoz, hogy idén kevesebben nézték meg a musicalt" - magyarázta Mészáros Árpád Zsolt.

,,Én is hallottam a szóbeszédet, nem akarják, hogy egy ikonikus hőst éppen Stohl játsszon. Mégsem hiszem, hogy emiatt nem jöttek el az emberek. Andris nagyszerű fiú, százszázalékos állapotban van, kitűnő színész, és már több büntetést kapott, mint amennyit megérdemelt. Nekünk kifizették a gázsinkat, csak hát úgy volt, hogy hat előadásra szerződünk, mégis csak hármat játszottunk. Így aztán három előadás gázsiját kaptuk meg, ugyanakkor a próbákra le kellett járni. Az ember gondolkodóba esik, hogy három előadásért érdemes-e ennyit próbálni és utazni" - mesélte  Koncz Gábor, aki szintén játszott az előadásban.

A várszínházat üzemeltető cég ügyvezető igazgatóját, Balikó Tamást a múlt héten, rendkívüli ülésén leváltotta tisztségéről a képviselő-testület. A döntést azzal indokolták, hogy a nyári produkciókra kevés néző váltott jegyet - írja a Bors.Pars Krisztián is aranyérmes!http://www.life.hu/legykepben/20120805-pars-krisztian-aranyermet-szerzett-kalapacsvetesben-modos-peter-bronzermet-szerzett-birkozasaval.html Elhunyt Zwack Péter - 85 éves volthttp://www.life.hu/legykepben/20120805-elhunyt-zwack-peter-halal-unicum-uzletember-nagykovet.html Berki Krisztián aranyérmes lólengésben!http://www.life.hu/legykepben/20120805-berki-krisztian-megszerezte-a-londoni-olimpian-lolengesben-a-harmadik-aranyermunket.html Andy Vajna végre megszólalt: "Szeretem Palácsik Tímeát"http://www.life.hu/legykepben/20120805-andy-vajna-vegre-bevallotta-hogy-szereti-palacsik-timeat-es-boldogok.html Vérző fejjel vitték kórházba az RTL Klub botrányos sztárjáthttp://www.life.hu/legykepben/20120805-verzo-fejjel-vittek-a-korhazba-az-rtl-klub-verekedo-botranyos.html Végleg elhagyta Magyarországot a tehetségkutató zsűritagjahttp://www.life.hu/legykepben/20120803-vajdasagba-koltozott-bakacs-tibor-a-csaladjaval-a-szalamitolvajkent-emlegetett-kritikus.html Égőnek találta a magyar olimpikonok teljesítményét Schobert Norbi - Így magyarázkodott utánahttp://www.life.hu/legykepben/20120804-ego-mondta-schobert-norbi-a-magyar-olimpikonok-teljesitmenyere-majd-magyarazkodott.html