Détár Enikő betegség édesanya halál színésznő gyász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszan tartó betegség után elhunyt Irene Drach, Enikő édesanyja, ezért a színésznőt összeomlástól féltik a kollégák, barátok - írja a Blikk.

Tíz éven át a karácsony jelentette a legboldogabb időszakot Détár Enikő életében: Miamiban élő édesanyja ilyenkor egy hónapra is hazautazott a férjével, és teljessé vált a család. Most gyásszal telnek az ünnepek: Irene hosszú betegség után meghalt. Enci egy hete vasárnap még játszott a Két férfi sakkban című komédiá­ban, de semmi nem látszott rajta. Pedig jól tudta, hogy bármelyik pillanatban bekövetkezhet, amitől retteg: örökre elveszíti édesanyját.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

A színésznő még kamasz lány korában, 16 évesen veszítette el autóbalesetben az édesapját. Később az anyukája másodszor is férjhez ment, de ismét megözvegyült. Enikő csodálta az asszonyt, aki minden bajból egyedül talpra állt. A színésznő örült, de féltette is édesanyját, amikor tíz esztendeje harmadszor is férjhez ment, és a napfényes Floridában, az Amerikai Egyesült Államokban született Dodi bácsi mellett kezdett új életet. A sors kegyetlensége, hogy Irene hét év boldogság után a harmadik párját is elveszítve ismét özvegy maradt. Détár Enikő tavaly kapta a telefonhívást a keresztanyjától: "Siess, ha még élve akarod látni az édesanyádat!" Kiderült, hogy a mindig erős és egészséges asszonyt utolérte a szörnyű betegség. Enikő egy percig sem tétovázott, és hazaköltöztette anyukáját. Az utolsó percig mellette volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.