Geszti Péter beszólt A Dal zsűrijének

kritika zsűri A Dal Geszti Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dalban szövegíróként versenybe szálló Geszti Péternek eddig egyik dala sem jutott tovább a középdöntőbe. Az kreatív szakember szerint nem jó A Dal zsűrijének értékrendje.

Ezt is olvasd el: Megasztárost küldünk az Eurovízióra?




RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint
RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint

A mentort megkereste a BorsOnline, amelynek Geszti azt nyilatkozta, hogy remélte, a szakmai ítészek majd jobban értékelik a dalokat. Úgy vette észre, a zsűri nem a "klasszikus szerkezetű dalokat" részesíti előnyben, hanem az underground műfajt. "Ez egyfajta helyezkedés, megfelelni vágyás egy elképzelt fiatalosságnak. Miközben legyünk őszinték, az Eurovízió nem az, ahol az underground műfaj bármilyen módon sikert hozhat. Ha ilyen értékek szerint gondolkodnak annak idején, akkor Wolf Kati dala sem jut ki az Eurovízióra" - tette hozzá Geszti. Szerinte egyébként az ilyen típusú versenyeken főleg azoknak a fiatal előadóknak van nagyobb esélyük, akik az utóbbi időben sokat szerepeltek.

Az MTVA sajtófőnöke, Lencsó Rita szerint A Dal teljesen más, mint az a tehetségkutató, amelyben Geszti mentorként működött. Itt ugyanis nem az énekhangok versenyeznek, hanem a dalszerzők - így Geszti Péter is, akinek egyébként még van olyan dala, amelyik versenyben van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.