elhízott börtönbüntetés O. J. Simpson sportoló bűncselekmény szabadláb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori sportolót 2008-ban csukták le fegyveres rablásért, de most ügyének újratárgyalását kérelmezte. Feltételes szabadlábra helyezésében bízik.

Az amerikai focistát 1994-ben exfelesége és annak szeretője meggyilkolásával vádolták meg, de az ügy alól végül felmentették. 2008-ban azonban újabb balhéba keveredett, aminek következményeként már 5 éve raboskodik egy amerikai börtönben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Simpsont 33 év börtönbüntetésre ítélték, miután több társával együtt kirabolt egy Las Vegas-i kaszinót. A 66 éves sportoló jó magaviselete miatt most büntetése enyhítését kérelmezi és továbbra is állítja, hogy ő nem bűnöző.
"A különbség a többi fogoly bűntette és az enyém között az, hogy ők mások tulajdonát és pénzét próbálták ellopni, míg én a saját dolgaimat akartam csak visszaszerezni" - nyilatkozta O.J. Simpson.

Simpson azt bánja a legjobban, hogy az elmúlt öt évben kimaradt családja és gyerekei életének legfontosabb eseményeiből. "Kihagytam a két legfiatalabb gyerekem ballagását, sőt a diplomaosztójukat is. Nem lehettem ott a nővérem temetésén és lemaradtam az összes születésnapról" - mesélte Simpson könnybe lábadt szemekkel. Az egykori sportoló állítólag elég rossz egészségi és lelki állapotban van, mivel közel 150 kilósra hízott, és nem hajlandó odafigyelni magára. Egy orvos szerint az életét veszélyezteti Simpson azzal a döntésével, hogy megtagadja a diétás ételeket.

A kérelmet hét döntéshozóból legalább négynek támogatnia kell ahhoz, hogy O.J. számára pozitív döntés szülessen, de még ebben az esetben is további tárgyalásokra és legalább további 4 év börtönre számíthat. A végső döntés várhatóan a jövő hét folyamán fog megszületni - írja a US Weekly.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.