kimenekítés katasztrófavédelem III. kerület eltűnés gázrobbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ember súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor szerda hajnalban robbanás történt Budapesten a Tímár utcában, egy épület felső szintjén. Két embert még keresnek. Közben tvább omlik az épület, a szakemberek nem tudják megközelíteni.

Az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője azt mondta, a detonáció után 22 embert kellett kitelepíteni az életveszélyessé vált háromszintes tetőteres épületből, közülük 13-at ideiglenes szálláson helyezett el a III. kerületi önkormányzat - írja az MTI, amely szerint valószínű, hogy gázrobbanás történt.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Forrás: MTI/Lakatos Péter

Így fest a Tímár utcai lakás

A szemben lévő társasházból kimenekült 33 ember már visszatérhetett otthonába. A katasztrófavédők, illetve a mentésben részt vevő egységek továbbra is keresnek két embert. Ők a felső szinten lévő lakásban laknak, de nem lehet tudni, hogy a robbanás idején otthon voltak-e. A Tímár utcát teljes egészében lezárták, az épület állékonyságát szakértő fogja megvizsgálni. A romok eltakarítása akár napokat, heteket is igénybe vehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.