zivatar Országos Meteorológiai Szolgálat vihar hőség jégeső riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben a várható heves zivatar miatt.

Hőség és hidegfront - a délután várható heves zivatar miatt három dunántúli megyében másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Közben a kánikula miatt 17 megyében és a fővárosban továbbra is a legmagasabb fokú, piros riasztás van érvényben - tudósít a távirati iroda.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Egy hidegfront hatására várhatóan a délutáni óráktól a Dunántúl középső megyéiben, illetve néhol az északnyugati harmadában, majd estétől, késő estétől a Dunántúlon egyre nagyobb számban, helyenként az Északi-középhegység nyugati, északi részén alakulhatnak ki zivatarok. Várhatóan a délutáni és az éjszakai órák között a Dunántúlon heves zivatar is kialakulhat.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható heves zivatarok miatt. Ezeken a területeken 90 kilométer/óránál erősebb széllökésekre és akár 2 centiméternél nagyobb átmérőjű jégdarabokra is számítani lehet. A Balaton nyugati medencéjénél már péntek reggel másodfokú, a középső medencéjénél elsőfokú viharjelzést adtak ki.

Fotó: Julian Laidig
Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Kövesd a Szexpázsit oldalt, és nézd meg az ázott Ryan Gosling galériát,
ha már nagyon várod az esőt!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.