Átúszta a La Manche-csatornát az ismert, magyar sportember, Mányoki Attila. 10 óra és 47 perc alatt teljesítette az angliai Dover és a franciaországi Tardinghen közötti 47,23 kilométeres távot. Ez új magyar rekord.

Az évek óta ultratávokat teljesítő magyar sportember az MTI-hez eljuttatott beszámolójában azt írta, hogy kedden dél körül kezdte az úszást. "Nagyon erős áramlatban kellett haladnom, de szerencsére napos idő volt és enyhe szél. A víz 15 fokos volt, de a francia partokhoz közeledve folyamatosan kezdett emelkedni a hőmérséklete, egészen 17 fokig."

Forrás: manyokiattila.hu
Mányoki Attila

"Az átúszás alatt a 4. és 6. óra között rettenetesen hideg volt a víz. Ez idő alatt ez jelentette a legnagyobb gondot, annak ellenére, hogy erős tempót úsztam" - fogalmazott Mányoki hozzátéve, hogy az utolsó két órában már teljes sötétségben haladt, rosszak voltak a látási viszonyok, és emiatt háromszor is medúza csípte meg. A 10 óra 47 perces idejével beállította Szlavicsek Gizella 1988-ban elért magyar csúcsát.

 

Inkognitóban nyaralt Muri Enikőhttp://www.life.hu/legykepben/20130821-muri-eniko-magyar-enekesno-az-xfaktor-egykori-sztarja-inkognitoban-nyaralt.html Dukai Reginát a hátára varrta édesapjahttp://www.life.hu/legykepben/20130821-dukai-regina-enekesnomodell-arcat-a-hatara-tetovaltatta-edesapja.html Szabó Zsófi búcsúzik a hamvas lelkű jó kislánytólhttp://www.life.hu/legykepben/20130821-szabo-zsofi-karaktere-betty-a-joban-rosszban-cimu-sorozatban-teljesen.html Csodálatosan szép menyasszony volt Palácsik Tímeahttp://www.life.hu/legykepben/20130821-palacsik-timea-csodalatosan-szep-menyasszony-volt.html Miamiban nyaral Gombos Edinahttp://www.life.hu/legykepben/20130820-gombos-edina-magyar-musorvezeto-ferje-csaladjaval-nyaral-miamiban.html