autópálya sérült tömegbaleset M5-ös autópálya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három román állampolgár halt meg abban a tömegbalesetben, amely péntek kora reggel történt az M5-ös autópályán Ócsa és Gyál között. Átmeneti szállást biztosítanak Gyálon az úton rekedteknek.

Három halálos áldozata volt a péntek kora reggeli balesetnek az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán. Egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott. A mikrobuszokban ülők közül hármat és a kamion sofőrjét a tűzoltóknak ki kellett vágniuk a járművekből. Tizennyolcan súlyos, tizenöten pedig könnyebb sérülést szenvedtek, a mentők 29 embert vittek kórházba, köztük négy gyereket is - tudta meg az MTI. A kórházak tájékoztatása szerint több sérült életveszélyes állapotban van. Többüket most is műtik.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség a 24. és a 25. kilométer közötti szakaszt teljes szélességében lezárta. A közlekedést az ócsai lehajtónál a 4603-as úton keresztül a 4-es és 5-ös út felé terelik le a rendőrök. A pályazár miatt már az autópálya Csongrád megyei szakaszán is torlódásra kell számítani. A rendőrség már a teljes járműforgalom elől lezárta Lajosmizsénél az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszát. A forgalmat az 5-ös útra terelik.

Közben ásványvizet osztanak a kocsisorban rekedt embereknek, azoknak pedig, akik nem tudják folytatni az útjukat - például azért, mert a balesetben roncsolódott az autójuk - a gyáli közösségi házban alakítottak ki pihenőhelyeket. Az MTI úgy tudja, hogy ha kell, ennivalóról, szállásról is gondoskodnak. Ez utóbbira a karambolban érintett azon külföldieknek lehet szükségük, akiknek nincs hová menniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.