dalszövegíró halál musical fordítás Miklós Tibor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miklós Tibor dalszövegíró, az Evita és a Hair fordítója, az Álmodj, királylány szerzője váratlanul elhunyt. 66 éves volt.

Miklós Tibor dalszövegírót, fordítót szombaton este 66 éves korában érte a halál - közölte az MTI-vel Hollós Máté, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke. Tibor az egyesület elnökségi tagja volt, valamint a Rock Színház alapítója és igazgatója. Az alkotó a Generál együttes szövegírójaként tűnt fel, nevéhez fűződik a hazai rockopera megteremtése.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Miklós Tibor

Olyan híres musicalek fordításait köszönhetjük neki, mint például a Jézus Krisztus szupersztár, az Evita, a Hair, A nyomorultak, a Miss Saigon, vagy a Fame. Ezen kívül olyan slágerek fűződnek nevéhez, mint a Különös szilveszter, a Boldogság, gyere haza és az Álmodj, királylány. 1987-ben a legjobb szövegírónak járó eMeRTon-díjat vehette át. De kitüntették még egyebek mellett a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is. Temetéséről később intézkednek. Nyugodjon békében.

Ezzel a Cserháti-dallal emlékezünk rá:

http://videa.hu/player?v=nWXpnHiUWklab9ua


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.