Neked belefér az ostorcsapás? Felizgat a fojtogatás? Akkor is, ha kedvesed fojtja beléd a levegőt, vagy akkor igazán? Mit jelentenek számodra a következő szavak: csizmasarok, bilincs, lakktrikó, izzás, fekete, fájdalomba ágyazott gyönyör? Lehet, nem izgat, sőt, talán taszít is a dolog, de mások nem csak ráléptek, hanem jól is ismerik az erotika különös, hatalommal és fájdalommal kikövezett útját, a szado-mazo szexet. A Sebző vágyak című könyv bemutatóján bőven lesz erről szó, sőt, számtalan BDSM-kelléket testközelből is megismerhetsz.

A szado-mazo szex "lágyabb" megoldásai simán átcsúsznak az erotika "normál" műfajába is (ha egyáltalán van éles határok közé szorítható szexnorma), hiszen a kendő használata, a partner kezének-lábának óvatos kikötözése, a hatalom és az odaadás fokozott élménye izgató színfolt lehet a kapcsolatokban. A szado-mazo azonban több ennél: tetten érhető a szenvedélyes fájdalom, az aktusban részt vevők szerepük szerint adják vagy viselik el azt. Az egyik felet a hatalom felfokozott érzése és a másik testi-lelki gyötrésének élménye repíti a csúcsra, míg partnere épp a megalázottság, a kiszolgáltatottság, gyengeségének megélése mentén, a fájdalom tüzes hullámain éri el a gyönyört.

Thinkstock

Mezítelenül, leláncolva, kutyatálból vacsorázni

A BDSM-ben (Bondage & discipline -B&D -, Domination & submission - D&S -, Sadism and masochism - S&M - szavakból képzett rövidítés a dom és a sub) az úr és a szolga szerepe az alap. Az aktív, parancsokat osztó és a passzív, a parancsokat teljesítő partner egyféle szerepjáték szerint szerzi az élményeket, és ebbe szinte minden belefér. Mindez azonban nem a mezítelen fájdalomról szól, hiszen a "játék" elemei között számos olyan is fellelhető, ami nem okoz fájdalmat, csak éppen megfosztja a másikat méltóságától. Előfordulhat, hogy mezítelenül, leláncolva, kutyatálból kell vacsoráját elfogyasztania, partnere csizmájának talpát kell nyalogatnia, vagy pórázra kötve kell huzamos ideig négykézláb közlekednie. Partnerektől függ azonban, hogy e mellett vállalnak-e konkrét szexuális testi kontaktust is, vagy sem, mert a BDSM-ben a kielégülést nem kötik szorosan a szexhez.

Hol a határ gyötrő kín és édes szenvedés között?
W. W. Hallway Sebző vágyak című könyve bemutatóján a Life.hu sztárszerzője, Szily Nóra beszélget Almási Kitti pszichológussal, Soma Mamagésával, Hujber Ferenccel és Szonday Szandrával.

Az esemény különlegessége, hogy a cikkünkben felsorolt szexeszközök közül számtalan élő valójában látható a magyar BDSM-közösség jóvoltából a paskolótól a mellbimbó-csipeszen át a nyakörvekig.

Időpont: 2013. 09. 19. (csütörtök) 19 óra
Helyszín: Nyugati téri Alexandra Könyvesház Pódiuma
A belépés ingyenes.

 

Soma: "Elképesztő, amit láttam"

Somától nem áll távol a szexualitás, ráadásul egyik barátnője Londonban dominaként dolgozik. Nála közelebbről is megismerkedett a BDSM- kelléktárral, ráadásul egy filmet is forgatott ezekről az eszközökről és magáról az üres kötözőszobáról. "A barátnőm londoni szinten is ismert domina, akinél többször is voltam látogatóban. Elámultam a szerepjátékhoz használt szobájának komoly felszerelésén, ahol az eszközök egy része a régi, klasszikus orvosi vitrinben, fém- és üvegpolcokon sorakozik. Csipeszek, fogók, szike, rengetegféle bot, ostor, pálca, nagyméretű férfi körömcipők 46-os méretig. De van egy lakkgumi ágy, fölötte egy csörlő, lehajtható padok, hogy oda kötözze az alávetettet" - meséli Soma, aki hozzátette, az ilyen helyeken szigorú szabályok uralkodnak.

Thinkstock

"Meg van adva, hogyan kell hivatalosan, minden mozdulatában szabályosan megcsinálni egy kötözést úgy, hogy ez esztétikai, vizuális gyönyör is legyen. A rabszolgáknak száma van és megvan az etikettje, hogyan beszélhet a rabszolga az úrnővel. Az úrnő, ha nem tudja ki a 125-ös alávetett, akkor felüti a könyvét, amelyből kiderül, hogy ő vajon mazochista-e, vagy az, aki a megaláztatást keresi. Tudni kell, mire van szüksége: alázni akar vagy fájdalmat kell-e okozni neki, és milyen szintig lehet elmenni. Elképesztő, amit láttam, amit nem láttam és nem is szeretnék látni, ugyanakkor érdekesnek is találom ennek a lelki hátterét elemezni" - lendült bele Soma, aki a szexualitásról nyitottan beszélő könyve kapcsán kapott meghívást erre a különleges könyvbemutatóra, amelyhez itt csatlakozhatsz.

A kuncsaftok nagy része üzletember és politikus

Dr. Almási Kitti pszichológus szerint a fájdalomnak, a szado-mazo játékoknak lehet szerepe a párkapcsolatokban is, de hogy milyen mélységeket érnek el közösen, az egyénektől, kapcsolattól függ. A párkapcsolatban megélt valódi érzelmek és a szexben megvalósított fájdalommal, hatalommal kapcsolatos szexuális vágyak és élmények nem zárják ki egymást. Így akár a korbács használata is beleférhet. Akik ezt gyakorolják, azok keretek között tudják tartani mindezt, ha így szeretnék. Másrészt lehet olyan párkapcsolat is, ahol engedik, hogy a szexben, a szado-mazo játék során bevállalt szerep kiússzon az élet más területeire is, mert ott meg így működik a partnerek között a kapcsolat. Olyan is gyakran (és egyre gyakrabban) megtörténik azonban, hogy magas társadalmi pozíciókat betöltő, nagy  hatalommal bíró férfiak, akiknek óriási felelősség nyomja a vállukat, éppen otthon, a hálószoba falai között tudják levetni ezt a terhet, és vállalják szenvedélyesen a sub, az irányítható, felelősséggel nem bíró alárendelt fél szerepét.

Ez utóbbit egyébként Soma is megjegyezte, aki elmesélte, a kuncsaftok nagy része üzletember és nagypályás politikus. "Ez a földi élet nem más, mint egy hatalmas színjáték, amelyet nem az emberi akarat irányít, ezt már Shakespeare is megírta. Vannak benne szerepek, amiknek szigorú a szerepjátéka, folyamatosan kontrollálnod kell magad. A politikus abban a szerepben él, hogy ő tudja a legjobban, hogy jól csinálja. De a lelket nem lehet becsapni, hiába játszod el a 'Janit', ha belül szorongsz. Belülről viszont bűnhődni akarnak, meg akarják élni az alárendeltet is."

Szexfüggőségéről vallott Robert F. Kennedyhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130915-szexfuggosegerol-vallott-robert-f-kennedy-a-negyvenot-eve-meggyilkolt-volt.html Összebújás és vad ágytorna - Őszi szexhoroszkóp (18+)http://www.life.hu/tested-lelked/20130903-ezoteria-es-csillagjegy-oszi-szexhoroszkop.html Szexiparból jött az X-Faktorba Tündehttp://www.life.hu/legykepben/20130906-az-rtl-klub-xfaktoranak-versenyzoje-krasznai-tunde-korabban-a-pornoiparban.html