Egy órával halála előtt még kérlelte az elhunyt tűzoltót a felesége, hogy ne másszon le egyedül a szakadékba. Nem sokkal később az internetről tudta meg, hogy párja meghalt.

Ahogy a Life.hu is megírta, a 32 éves esztergomi tűzoltó november elsején egy turista mentése közben zuhant a mélybe és vesztette életét a Rám-szakadékban. "Vigyázz magadra! Kérlek, ne mássz le a szakadékba!" - így búcsúzott el S. Erika a férjétől péntek este telefonon - tudósít a Blikk.

Fotó: MTI

"A hírek között olvastam, hogy Gergő lezuhant és meghalt. Mivel én is mentésirányítóként dolgozom, rögtön hívtam a kollégáimat, és reménykedtem, hogy ez csak valami félreértés lehet!" - idézte fel a fiatal nő a lapnak a szörnyű éjszakát. "Amikor kiderült, hogy Gergő halott, azonnal a Rám-szakadékhoz akartam rohanni, de nem engedtek. Hiába kértem, hogy ne másszon le, ő segíteni akart" - tette hozzá elcsukló hangon a feleség. Miután Gergő letette a telefont, társaival gyalog indult el a koromsötétben a lezuhant túrázót keresve. A nehéz, sáros, sziklás terepen azonban megcsúszott, és lezuhant.

Bár korábban arról lehetett hallani, hogy a tűzoltóknak sem a felszerelésük, sem a tudásuk nem alkalmas arra, hogy a péntekihez hasonló, nehéz terepen mentsenek, a belső vizsgálat közben ennek ellenkezőjét tárta fel. A katasztrófavédelem szerint megfelelő volt mind a tűzoltók felkészítése, mind a védőfelszerelés.

Belső vizsgálat a tűzoltó halála ügyébenhttp://www.life.hu/legykepben/20131104-belso-vizsgalat-indult-az-esztergomi-tuzolto-halalaval-kapcsolatban-aki-egy.html Hősi halált halt egy esztergomi tűzoltóhttp://www.life.hu/legykepben/20131102-mentes-kozben-meghalt-egy-esztergomi-tuzolto-a-ram-szakadekban.html Andy Vajna nem gyógyult meg?http://www.life.hu/legykepben/20131105-andy-vajnanak-tobb-mutetje-is-volt-mar.html A süllyesztőben végzik az x-faktorosokhttp://www.life.hu/legykepben/20131104-szigeti-ferenc-a-karthago-egyuttes-frontembere-szerint-a-sullyesztoben-vegzik.html Caramel: "Megtisztelő, hogy példakép lehetek"http://www.life.hu/legykepben/20131104-az-rtl-klub-xfaktoraban-csordas-akos-peldakepe-caramel-dalat-a.html