Több kórházban a hulladékkal együtt égetik el az elvetélt magzatokat – derült ki egy oknyomozó riportból. A nézők kiakadtak a film láttán.

A nők egyik legnagyobb rémálma a vetélés. Már önmagában is traumatikus élmény, ha a szeretett és várva várt jövevény nem élve jön világra. Amanda Holden, a brit Chanel 4 műsorvezetője olyan oknyomozó riportot készített, amelyből az is kiderült, hogy több kórházban a szeméttel együtt égetik el a halva született embriókat – írja a hir24.hu. Azt pedig még megrázóbb hallani, hogy a csöppséget a kórház dolgozói a tisztességes hamvasztás helyett egyszerűen tűzre dobják a hulladékkal együtt. 

IllusztrációForrás: Thinkstock

A nézőkben hatalmas felháborodást keltett a riport, és ebben nagyban közrejátszott Holden hajmeresztően megfogalmazott mondata: „Gyakorlatilag magzatok elégetésével fűtik a kórházakat." A nő nyilvánvalóan szándékosan ferdítette el az igazságot, hogy felhívja a figyelmet a problémára: az édesanyák a magzataikat igenis emberi lénynek tekintik, nem pedig valami élettelen dolognak, így szeretnék, ha rendes körülmények között hamvasztanák el őket.