szerencsétlenség alkatrész hajó repülőgép Malaysia Airlines katasztrófa Indiai-óceán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kínai hajóról látnak a vízen lebegő tárgyakat, de még nem tudni, hogy azok a repülőgép maradványai-e - tájékoztat az MTI-re hivatkozva az Origo. Egyelőre azonban nem sok mindent találtak...

Helyi idő szerint szombat hajnali egy órakor megérkezett egy kínai hajó az Indiai-óceánon arra területre, amelyen sodródó tárgyakat pillantott meg az új-zélandi légierő egyik felderítő repülőgépe. Azt feltételezték, hogy az eltűnt malajziai repülőgép roncsai vagy a gépről származó dolgok lehetnek a látott tárgyak.

A képen a Maláj Királyi Haditengerészet hajója látható, amely március 17-én indult az elveszett gép felderítésének megsegítésre. Forrás: AFP/Royal Malaysian Navy

Ez már a sokadik eset, hogy műholdas felvételekről, vagy repülőkről vízen lebegő tárgyakat észlelnek a kutatók, és a gép maradványainak vélik. Egyértelműen azonban még mindig nem lehet kijelenteni, hogy megvan a március 8-án eltűnt malajziai utasszállító, egyelőre ugyanis mindössze néhány élénk színű, tenyérnagyságú tárgyat észleltek a víz tetején.

A maláj hatóságok azóta azt is bejelentették, hogy eredménytelenül zárult a második napja új területen zajló keresés, vagyis nem az eltűnt maláj repülőhöz tartoztak azok a tárgyak, melyeket szombaton vettek észre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.