Az Interfax orosz hírügynökség szerint a gépet lelőtték. A katasztrófát senki nem élte túl.

Ukrajnában az orosz határ közelében zuhant le egy malajziai utasszállító repülőgép - adta hírül az MTI, az Interfax légügyi hatóságokra hivatkozva. A hírek szerint  a gépet Kelet-Ukrajnában, tíz kilométeres magasságban lőtték le rakétával.

Egy utasszállító száll el a lezuhant maláj gépből áramló füst alatt Ukrajnában.Forrás: AFP/Dominique Faget

A Boeign 777-es Amszterdamból tartott a malajziai fővárosba, Kuala Lumpurba. Az utasszállító gép fedélzeten 285 ember tartózkodott, az elsődleges információk szerint senki sem élte túl a katasztrófát. Még több információt az Origo.hu cikkében találsz. Az internetre már felkerült az első videó is a katasztrófáról, amelyet itt nézhetsz meg.

Forrás: twitter.com/lifenews_ru

 

Forrás: twitter.com/lifenews_ru

 

Forrás: twitter.com/lifenews_ru
A másik maláj gép
2014 márciusában a vietnami Tho Chu sziget közelében zuhant le egy maláj gép, amely egyszerűen eltűnt. Fedélzetén 227 utas és mintegy 12 fős személyzet tartózkodott. A kiterjedt légi és tengeri kutatások ellenére az eltűnt gépnek sokáig semmilyen darabját nem találták meg. Három hónappal a gép eltűnése után arról írhattunk, hogy a gépet éppen az Indiai-óceán déli részén keresik, mert bizonyos nyomok arra utalnak, hogy az eredeti útvonaláról letérve arra vette az irányt.