Nap mint nap újabb és újabb információk látnak napvilágot a megvert omegások vs. taxis ügyben. A pénteki hírek szerint a zenészek és a sofőr békejobbot nyújtottak egymásnak, ám most már arról olvasni, csak Benkő békülne, a dobos, Debreczeni Ferenc nem.

Elképzelhető, hogy Benkő László akaratlanul is egy, az Omegán belüli ellentétnek ágyazott meg azzal, hogy kibékült a vele és dobos társával, Debreczeni Ferenccel összetűzésbe kerülő taxissal? - teszi fel a kérdést a Bors

Forrás: Omega/Facebook/Benkő László

Az incidens súlyosabb sérültje, Debreczeni most akár elárulva is érezheti magát, ugyanis neki esze ágában sincs kibékülni a taxissal. A zenész az eset óta mindennap kórházba jár, és már látszik az orrtörés nyoma az arcán, a kezét pedig csak nehezen tudja használni.

 A napilapnak ügyvédje nyilatkozött: "Ciki esetében szó sincs békülésről. Minket senki nem keresett meg ezzel kapcsolatban. A taxitársaságtól sem hívtak fel, pedig elsősorban a cég felel majd a beosztottja hibájáért. (...) Súlyos testi sértésről van szó. Ciki úgy érzi, ilyen mérvű agresszivitást nem lehet elnézni senkinek, hiszen eltört az orra, a karja és két foga meglazult. Ha túl is tenné magát ezen, akkor is megtörtént a feljelentés. Igaz, hogy a mentősök tettek bejelentést, de ettől függetlenül jogilag sem lehetséges a békülés. Közvádas ügyről van szó, így már csak az ügyészség dönthet úgy, hogy megszünteti az eljárást a taxis fiatalember ellen" - fejtette ki dr. Futó Barnabás.

Ez alapján tehát szinte kizárt, hogy a taxis elkerülje a büntetését. Ráadásul ha Debreczeni sérülése miatt elmarad Omega-koncert vagy egy másik dobossal lép fel a zenekar, beperelhetik a taxistársaságot, amely tovább hárítja a kárt a taxisra.