A 32 éves színészt a hírek szerint 3 évig tartó börtönbüntetésre ítélik. Kínában mindenféle kábítószer fogyasztása törvényellenes.

Droghasználat miatt vették őrizetbe Jackie Chan fiát, Jaycee-t. A 32 éves fiatalembert a 23 éves Kai Ko tajvani filmsztárral együtt fülelték le marihuánafogyasztás közben.

Forrás: AFP/Mike Clarke

A pekingi rendőrség csütörtökön érte tetten a két hírességet, a letartóztatás azonban csak hétfőn tették közzé hivatalos oldalukon. A rendőrség szerint a két színész drogtesztje pozitív lett, mindketten elismerték a kábítószerhasználatot és bevallották, hogy Jaycee Chan otthonából származott a marihuána.

Drogozik a gyerekem - Szakértői szemmel
A Gina és a Kati már a múlté, a dizájnerdrogok kínálata szinte naponta változik. Minden betiltott anyagot lehet helyettesíteni valami újjal, így kerülhető el, hogy illegálissá váljon a vegyészek által előállított szer. Mit tehet a szülő? Dr. Zacher Gábor válaszát ITT olvashatjátok.

A sors fintora, hogy az idősebbik Chant 2009-ben kábítószer-ellenes nagykövetnek választották. A kínai kormány zéró toleranciája miatt Jaycee Chanre 3 évig tartó szabadságvesztés vár.