A traktoros holland nő látni akarta a világ végét, hogy elhelyezhesse ott az álmok időkapszuláját

Forrás: AFP/Philippe Merle -
utazó traktor Déli-sark Antarktisz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manon Ossevoort olyan nő, aki nem téveszti szem elől a célját. Tőle mindenki megtanulhatja, hogy akkor sem szabad feladni, ha az utad tele van nehézséggel. A holland asszony 2005-ben vágott neki az útnak, hogy egy piros traktoron utazva elérje az Antaktiszt. 2014-re sikerült neki.

Kedden elérte a Déli-sarkot az a volt színésznő, aki 2005-ben vágott neki először a kalandnak: piros traktorja nyergében egyedül hagyta el holland faluját, hogy négy évvel később megérkezzen Fokvárosba. Ott azonban lekéste a jégtörőt, amellyel Dél-Afrikából az Antarktiszra utazott volna. A következő éveket Hollandiában töltötte, könyvet írt és motivációs tréningeket tartott. Nagy álmát azonban sosem tévesztette szem elől: szponzorok segítségével újabb expedíciót szervezett - írja az MTI.

Forrás: AFP/Philippe Merle

A Déli-sarkon Ossevoort hóembert akart építeni, hogy a pocakjába helyezze azokat a kívánságokat, amelyeket emberek ezreitől gyűjtött össze út közben. "Az álmok időkapszulája az elektronikus adathordozón tárolt levelekből álló gyűjtemény, amelyet csak 80 év múlva lehet elolvasni. Így a következő nemzedékek nemcsak a politikáról és a háborúkról, hanem az álmainkról is megtudhatnak valamit" - mondta.

16 nappal ezelőtt végül az egyik orosz kutatóállomásról indulva indult neki a világ végének. 16 nap alatt 2500 kilométert tett meg az Anktarktisz hegyein és szakadékain keresztül. Azt mondta, a legrosszabb nap az volt, amikor órákon át mindössze 0,5-5 kilométeres óránkénti átlagsebességgel kellett haladnia. A kutatóállomásra való visszatérés könnyebb lesz, mert a traktor megfagyott keréknyomában tud haladni. A munkagépnek éjjel-nappal mozgásban kell maradnia, különben gumiabroncsai a talajhoz fagynának. Az óránként tíz kilométeres átlagsebességű utazáson a holland nőt hét kísérő segítette.

Forrás: AFP/Philippe Merle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.