Nem ez az első eset, hogy Gundel Takács Gábor alól kihúzzák a talajt, azaz a vetélkedőműsort. Az MTVA műsorvezetője nyugalommal kezeli a helyzetet, nem izgul a jövőjéért. Inkább közvetlen munkatársai miatt aggódik.

Megszűnik a Maradj talpon! című műsor, aminek következő, tavaszi évadjára már castingolták volna a játékosokat. Gundel Takács Gábor, a műsor vezetője nem aggódik a jövőjéért.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Önnel ki közölte, hogy vége a műsornak?

A főnököm, a szórakoztató osztály vezetője mondta, hogy ez a helyzet. A vetélkedő karácsonyig tűnt fel a képernyőn, március 16-án indult volna a következő sorozat. Ennek forgatásai nem kezdődnek el, pedig az előkészítő munkák egy részén már túl vagyunk.

Mennyire érintette rosszul?

Őszintén szólva, abból a szempontból rosszul élem meg a történteket, hogy szerettem a műsort vezetni. Nagyon hirtelen jött, hogy azt mondták, ennyi volt. De nem vagyok ideges, mindig is ilyen volt az életem, új dolgokat, új fordulatokat hozott. Az elmúlt pár évben nagyon sok televíziós műsort csináltam, tavalyi például 235-öt, ebből 180 vetélkedőt, futballmeccset, eurovíziós közvetítést. Most, hogy tavasszal nincs új műsorom, feltöltődöm, bepótolom a dolgokat. Végre az input oldalra is beteszek valamit, nem csak az outputra.

Most őszig nem fog semmit sem csinálni?

Nyár elejéig van meg a műsortervezet, ebben szerepel a bécsi Eurovíziós Dalfesztivál és sportműsorok közvetítése. Elkezdődnek továbbá a Játék Határok Nélkül felvételei. A napi kvízműsorom eddig prioritást élvezett, most több sportközvetítésre lesz idő, amit korábban csak akkor vállaltam, ha maradt rá energiám, nyárra mindig befejeztük a forgatásokat. Az egy hetes Eurovíziós dalfesztivált mindig össze tudtam egyeztetni a többi produkcióval.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Melyik műsor vezetése áll közelebb önhöz?

A legjobban azt szeretem, amikor a kettő kiegészíti egymást, a sportesemény és a vetélkedő. Amikor egy hét alatt 15 vetélkedőt leforgattunk, utána jó volt sportot közvetíteni. De egy foci-eb után ismét felüdülés vetélkedőben helytállni.

Nem izgul a jövőéért?

Az MTVA-val határozatlan idejű szerződésem van, státuszban vagyok. Nincs benne, hogy mennyi műsort kell megcsinálnom. Ebben a produkcióban én voltam az egyetlen belsős, a többi kolléga külsős munkatárs. Őket hirtelen érte, hogy két héttel a forgatások előtt mondták le a munkájukat. Nekem egzisztenciálisan nem akkora megrázkódtatás, de a kollégáimnak, a csapat magjának sokkal rosszabb. Ráadásul ezek az emberek nem csak kollégáim, a barátaim is. 10-12 éve dolgozunk együtt, többekkel már az Áll az alku című vetélkedőt is együtt csináltuk a kereskedelmi csatornánál.

Nem fél, hogy eltűnik a képernyőről?

A mi szakmánknak van egy nagy bizonytalansága, nem festő vagyok, aki elővesz egy vásznat, ha kedve van. A tévében dolgozom, ahol sok szempont van, hogy egy műsor a képernyőn marad-e. Őszintén szólva, ezért is szeretem a sportot, és meccsek mindig lesznek. A sportból indultam el és a sportban fogom befejezni a pályámat. Most 50 éves vagyok, úgy gondolom, hogy 60 évesen már nem ugrál az ember showműsorban, de közvetíteni még akkor is lehet.

Mivel tölti ki a hirtelen felszabadult idejét?

Kicsit többet sportolok, olvasok, és nekiálltam az angolomat javítani. Többet tudok a gyerekeimmel foglalkozni, és a társadalmi szerepvállalásra is több időm jut.