Brutális módszerrel próbálják Ukrajnában felhívni az emberek figyelmét az ungvári büntetés-végrehajtási intézetében uralkodó embertelen körülményekre az őrizetesek. A rabok arra panaszkodnak, hogy szörnyen bánnak velük az őrök.

Olyan is előfordul, hogy a raboknak olyan bűntényeket is magukra kell vállalniuk, amiket sosem követtek el. Enni sem kapnak, a családjuk biztosítja nekik az élelmet. 

A cellákban borzalmas körülmények közt élnek, rágcsálók, rovarok közt. Sőt, sok esetben nemcsak őket, hanem a rokonaikat is megzsarolják azzal, hogy ha épségben, egészségben akarják viszontlátni az előzetesben lévő szeretteiket, fizessenek - írja az Origo

Az ungvári fogház négy előzetese éhségsztrájkba kezdett. Mikor az őrök erőszakosan akarták őket megetetni, bevarrták saját szájukat, hogy elkerüljék a kényszeretetést. Sztrájkjuk már hat napja tart.

Az őrizeteseket minap meglátogató megyei főügyészhelyettes kijelentette, hogy a raboknak nincs joguk bármi ellen panaszt emelni, sőt, ha rajta múlna, legszívesebben akár azonnal és helyben kivégeztetné őket.

Sokkoló képek következnek. 

Forrás: Origo

 

Forrás: Origo