Hátborzongató drogra hívták fel a figyelmet egy drogellenes konferencián, ami rettenetes dolgokat művel az emberi elmével. Egy konkrét történettel illusztrálták a kábítószer hatását.

Szinte közhelynek hangzik, ám ez a felkavaró történet valószínűleg felráz mindenkit: köztudott, veszélyesebbnél veszélyesebb kábítószerek kerülnek forgalomba az utóbbi időben. Ilyen az egyre népszerűbb kristálymet, avagy metamfetamin nevű drog is, melyhez nagyon könnyű hozzászokni. Erről a drogról hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb történeteket lehetett eddig is hallani, ám ami minap, egy drogellenes konferencián elhangzott, minden képzeletet felülmúl.
Erre a sokkoló drogra igyekezett felhívni a figyelmet egy konkrét történeten keresztül az ausztráliai Liberális Párt parlamenti képviselője, Karen McNamara pénteken.

Forrás: Thinkstock

"Ezt a drogot nem lehet rekreációs céllal, betegségek kezelésére használni. Hadd osszak meg önökkel egy sztorit egy fiúról, aki kristálymet hatása alatt állt, amikor kórházba szállították. Ez a fiú a kórházi dolgozók szeme láttára kinyomta a saját szemgolyóit, majd megette őket. Ezeket a borzasztó történeteket el kell juttatnunk a fiatalokhoz, hogy rájöjjenek, a metamfetamin nem egy vicces anyag" - idézi a Bors a Telegraph ausztrál kiadásában megjelent cikk alapján McNamara szavait.
Ezúttal valóban nem városi legendáról van szó, ugyanis tudni lehet: ez az eset az ausztráliai Newcastle városában, a John Hunter Kórházban történt. Mint kiderült, képviselőnőnek a sürgősségi osztályon dolgozó, ám a neve elhallgatását kérő ember mesélte. Az ausztrál lap ugyan felkereste a kórházat, ám az intézmény nem adhat bővebb tájékoztatást az esetről.