Brutális őszinteséggel, kendőzetlen stílusban ír Damu Roland gyerekkori traumáiról önéletrajzi könyvében. 

Damu Rolandot alkoholista édesanyja rendszeresen verte, annyira, hogy állandóan bepisilt. Az óvodában is hugyos Rolinak csúfolták. A könyvből, amelyből a Blikk részleteket közölt, kiderült, anyja nemcsak Rolanddal, de férjével is elbánt: a szomszéddal csalta. Egy fiatal pár költözött ugyanis melléjük. 

"A lányt Gizinek hívták, a fiút H. Bélának. Apám is megismerte őket. Annyira összehaverkodtak, hogy felkérték Bélát, legyen ő a húgom keresztapja! Keresztelő nem volt sosem, de Béla lett a húgom keresztapja. Apám hajnalig dolgozott, mama heti kétszer-háromszor jött. Giziről pedig kiderült, hogy beteg, nagyon beteg. Fiatal, szép lány volt, és beteg. Rákos volt. Béla ivott, anyám ivott. Anyám és H. Béla együtt ittak. Majd egymáséi lettek" - kezdi Damu a szörnyű történetet. 

Forrás: MTI/Lakatos Péter

"Szóval, amikor sem mama, sem apám nem volt otthon, és Gizi aludt az erős gyógyszerektől, akkor H. Béla átjött hozzánk, és k...rta anyámat. Csak úgy rengett a fal. Anyám meg ordított, sikoltozott, hogy: Béla, Béla, ha meghal a Gizi, vegyél el engem! Hatéves voltam. A húgom a kiságyban, apám a nagy, csillogó, hajdúszoboszlói szállodában zenél, Színcsák mama Böszörményben, én meg itt fekszem a nagy ágyon egyedül, miközben H. Béla anyámat b...ssza a heverőn, ahol a mama szokott aludni. Sírtam."

A történet egyik leghátborzongatóbb része még csak most következik:

"Egyszer azt éreztem, hogy majd’ bepisilek. Felkeltem, hogy kimenjek pisilni. Mindig egy vödörbe pisiltünk, ka**ltunk, amit reggel kivittünk a pottyantós budiba. Szóval megyek a vödör felé, és látom, hogy anyám térdel H. Béla előtt, és a ku*iját puszilgatja. Na, amiért ezt észrevettem, anyám fejbe szúrt egy villával. Ömlött a vér a fejemből, pedig csak a bőrt karcolta fel! Béla meg az anyám annyira megijedtek, hogy megígérték, ha nem mondom el apámnak, akkor vesznek nekem édességet meg biciklit (..) Aztán jött anyámnak egy másik mániája: elkezdett engem verni! Vert reggel, délben és este! Ivott gyógyszerre, apámmal balhézott, aztán engem vert. Oviba mentem, ott bepisiltem, hazamentem, ott is bepisiltem, aztán megint kaptam” - olvasható a könyvben.