Gyászol a Frost család: a napokban elhunyt az ismert angol médiaszemélyiség, újságíró, műsorvezető Sir David Frost 31 éves fia. 

Sir David Frost nevét Angliában mindenki ismeri: többek között rengeteg könyvet írt, és a legtöbb, világszerte ismert televíziós díjat elnyerte. Két éve, 74 éves korában hunyt el szívrohamban az MS Queen Elizabeth fedélzetén. Két évvel később fia, a mindössze 31 éves Miles futás közben lett rosszul, és nem élte túl a dolgot.

Sir David FrostForrás: AFP/Andrew H. Walker

Miles vasárnap a család nyaralóhelyén, Oxfordshire-ben indult a szokásos reggeli edzésére, állítólag remek formában volt, az égvilágon semmi baja sem volt. A fiú előtt nagy jövő állt: ő volt Sir David Frost és Lady Carina legidősebb fia, a jó hírű Etonban végzett, és ő volt a Frost Books egyik alapítója is. Barátai is családjai is értetlenül állnak a tragédia előtt, hiszen Miles különösen edzett volt: nemrég még egy félmaratont is lefutott Kenyában, ahol ráadásul a szervezet különösen igénybe van véve a hatalmas hőség miatt. Vilmos herceg is jó ismerőse volt Miles-nak, együtt futottak volna Kenyában, de akkoriban született György herceg, így Vilmos kihagyta a futást. 

Túlterhelés edzés közben

Pár éve a budapesti félmaratonon is elhunyt egy fiatal férfi futás közben. A tragédia kapcsán a Life.hu annak járt utána, mire kell figyelni, ha ilyen mértékű terhelésnek tesszük ki a szervezetünket. A témában szakértőket és sportolókat kérdeztünk.