Leáldozóban van Katalin hercegné népszerűsége?

Forrás: AFP/Stefan Wermuth -
turista Erzsébet királynő statisztika Katalin hercegnő Buckingham-palota Katalin hercegné Vilmos herceg népszerűség jegy értékesítés bevétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A végéhez közeledik a „Katalin-hatás": egyre kevesebb turista látogatja már a Buckingham-palotát.

Amikor az egykori Kate Middleton hozzáment Vilmos herceghez, a királyi statisztikák szerint nem csupán a brit uralkodói család népszerűsége ugrott meg, hanem a hercegné nevére írt bevételeik is.

Forrás: AFP/Stefan Wermuth

A hercegi pár 2011-es menyegzőjét követő időszakban ugyanis a Buckingham-palota 50,2 millió fontnak megfelelő összegű belépőjegyet értékesített, amely a Companies House by Royal Collection Enterprises adatai szerint ebben az évben már 40,7 millióra csökkent.

Sajnos úgy tűnik, a helyzet nem javul: a hírek szerint hamarosan ki kell költöznie a palotából Erzsébet királynőnek, hogy kezdetét vehessék a már oly régóta sürgetett felújítási munkálatok. A nyári szezonra ütemezett újjáépítés pedig valószínűleg további, még több bevételkiesést okozhat a királyi családnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.