Az egész világot sokkolta a fénykép, mely a halott szír kisfiú partra vetett testét ábrázolja. Most megszólalt a rendőr, aki felfedezte és a karjában vitte a már élettelen gyermeket. 

Mikor Mehmet Ciplak, a rendőr rájött, hogy a Törökországban partra sodort gyermek teste élettelen, teljesen összeomlott. Több fénykép is készült róla, amelyeken látszik, óvatosan cipelte a kisfiú holttestét. Az egész világot megrázták a fotók. 

Forrás: AFP

Ciplak a The Mirror-nak megszólalt, és elmondta, hogyan élte meg a történteket: "Mikor megláttam a gyereket a parton, odamentem, és annyit mondtam magamban: Istenem, add, hogy életben legyen. Mikor rájöttem, hogy a kisfiú halott, belül teljesen összetörtem. Szörnyű látvány volt."

A kisfiú, Aylan, ötéves bátyja, Galip, és edesanyjuk, Rehan a tengerbe fulladtak, mikor Szíriából Kos szigetére igyekeztek csónakkal. Egyedül az édesapa, Abdullah élte túl, hogy a csónakból a vízbe estek, mikor jött egy nagy hullám, és felborította a járművet. Elmondása szerint biztatta a fiait, hogy lélegezzenek, és azt mondta nekik, nem akarja, hogy meghaljanak. Az apa végig próbálta a víz felett tartani a gyerekeit, majd meglátta, hogy a kis Aylannak vér folyik a szeméből, tudta, a fiú nem élte túl a balesetet.