Maurizio Arrivabene egy Japánban tett megjegyzése miatt kényszerült a kínos mentegetőzésbe.

Hatalmas port kavart kijelentésével Maurizio Arrivabene. A Ferrari csapatfőnöke a japán Szuzukában jegyezte meg az olasz Corriere della Serának, miszerint karakterüket összevetve Sebastian Vettel sokkal jobb, mint Michael Schumacher. Michael introvertált ember volt, aki csak egy nagyon szűk körnek nyílt meg, míg Sebet a srácok maguk közül valónak tekintik- így szólt a csapatfőnök mondata szó szerint. Arrivabene nyilatkozatát többen bírálni kezdték. 

German Formula One driver Michael Schumacher gestures at the end of the Brazil's F-1 GP on November 25, 2012 at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil. AFP PHOTO/YASUYOSHI CHIBAForrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

 

Fájt ezt olvasni- kezdte a német Bild am Sonntagnak az egykori McLaren-, Ferrari- és Benetton-pilóta, Vettel egykori Toro Rossó-s főnöke, aki már csak Schumacher jelenlegi állapota miatt is elítélte Arrivabene mondatait. Elvi alapon is megvédem azokat, akik maguktól nem képesek erre, mint most Michael. Michael öt, hangsúlyozom: öt világbajnoki címet nyert a Ferrarival, szóval szerintem nem fair ilyesmit mondani- tette hozzá. Arrivabene később a következőképp védte meg magát:

"Már elnézést, de mindig is azt mondtam, hogy Michael és Sebastian is nagyszerű bajnok és nagyszerű ember, de eltérő típusok. Mindig imádkozok Michael felépüléséért, külön helye van a szívemben. Michael fantasztikus bajnok és fantasztikus ember, pont ahogy Sebastian, de másféle személyiségek.Michael introvertált, Seb extrovertált. Ennyit mondtam, úgyhogy eléggé megleptek a reakciók.Michael Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet. Az egykori Forma-1-es pilóta azóta svájci otthonában lábadozik, felépülése azonban sajnos nem megy olyan könnyen: a legutóbbi hírek szerint immár csak 45 kilót nyom.