Ahogy hírül adtuk, pénteken 16 óra után a Budapest Környéki Törvényszék pénteken megszüntette Galambos Lajos feleségének előzetes letartóztatását, és elrendelte szabadlábra helyezését, ugyanis a másodfokú bíróság indoklása szerint G. B. esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja.

A háromgyermekes édesanya a Blikknek nyilatkozott a szabadulása után. "Most semmi más nem számít, mint hogy a gyermekeimmel lehessek, hogy megbeszéljünk mindent, és hogy mindenben támogassam a férjemet, akit meggyőződésem szerint ártatlanul gyanúsítanak" - mondta. 

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az üggyel kapcsolatban a védőügyvéd is nyilatkozott a lapnak:  "Ügyfelem orvosi dokumentációját már az első előzetes tárgyalásnál becsatoltuk, de akkor a bíróság úgy ítélte meg, hogy mindez nem elegendő ahhoz, hogy ne helyezzék előzetes letartóztatásba. Tovább folytatom a munkámat, hiszen meggyőződésem, hogy mindaz, amivel vádolják Galambos Boglárkát, az nem megalapozott, nem követett el semmilyen bűncselekményt" – jelentette ki.