Csobot Adél még tervben sem volt, amikor 35 éve Dolly már sikerre vitte a Sztárban sztár vasárnapi adásában színpadra kerülő slágerét. Adélnek ez a korszak maga a történelem, ezért Dolly személyesen vezette be őt az akkori zenei élet rejtelmeibe.

Csobot Adél egy testhezálló feladatot kapott a héten, ugyanis a Dolly Roll legendás énekesnőjét, Dollyt kell színpadra állítania. A barna haj, barna szem stimmel, de az 50-es évek tipikus éneklési módját, a rekesztést bizony el kellett sajátítania.

Mi az a rekesztés?
A rekesztés egy igen nehezen elsajátítható mûvelet. A lényege egyszerûen a hangerõ gyors és egyenletes változtatása, melyet a torok és a tüdõ intenzív használatával érhetünk el. Tehát egy hang nem tisztán kiéneklését jelenti.

 "Inkább baráti találkozónak, mint felkészítésnek mondhatnám Dolly és Adél találkozását, akik nem ismerték személyesen egymást. Dolly a régi videoklipből megmutatott Adélnak pár műhelyfogást, a mozgást, énekelést, a korszak jellegzetes éneklési technikáját. Adél kapott egy kis tüll sálat, amit Dolly a hungáriás időkben viselt, és egy rózsaszín szemüveget, hogy eredeti kellékekkel is feldobja az öltözködését. Dolly hangsúlyozta, hogy önmagát adja, a szívéből jöjjön, amit előad, mert teljesen leutánozni őt bizony nem lehet” – árult el titkokat a találkozóról Kékesi Zoltán, az együttes egykori gitárosa.

Forrás: Tv2

Egy könnyen előadható, szerelmi rock’ n' roll  nótát fog Adél énekelni, ami 1980-ben lett felvéve. Azon nevettünk, hogy még meg sem tervezték Adélt, amikor készült az ötvenes évek slágere, ami egy más világban született. Amikor találkoztunk, már megtanulta a dalt, csak a rekesztést kellett elmagyarázni neki, hogyan is kell csinálni. Ez a szám éneklésének titka, és miután ő nem élte ezt  a korszakot át, megtanítottuk rá" – tette hozzá a zenész.

Dolly és Wanda Jackson

Dolly Brenda Leetől és Wanda Jackson amerikai énekestől tanulta a dalokat, utóbbi az 1950-es és 1960-as évek egyik első népszerű női rockabilly énekese és úttörő rock and roll művésze volt. A Grammy-díjas Wanda 1992-ben eljött Budapestre, és egy közös dalt énekelt fel Dollyval. Dolly írt hozzá magyar szöveget, és felváltva énekeltek a két nyelven. Ennek a dalnak az is a különlegessége, hogy pár hónappal később volt a szovjet hadsereg kivonulása az országból, búcsúként ezt a dalt játszották 100 ezer ember előtt.