Nem is gondolnád, milyen szakmát választott volna Tolvai Reni, ha nem nyeri meg a Megasztár 5 szériáját 2010-ben. Eláruljuk, mihez ért még legalább annyira, mint az énekléshez.

Tolvai Reninek különös kapcsolata van a hobbijával. A sminkelés lehetne a szakmája is, de helyette az éneklést választotta, és milyen jól tette!

„Ha nem tudnék és nem szeretnék énekelni, akkor sminkeléssel foglalkoznék. 13 éves korom óta figyelem anyukámat, ahogy sminkeli magát. Imádtam a cuccaiban turkálni, kipróbálni a rúzsait. Találkozásom ezekkel a szépségápolási termékekkel azonnal elsöprő szerelem volt. Nagyon vártam, hogy betöltsem a 15-16 évet, hogy végre sminkelhessek, ugyanis korábban nem tehettem. A suliban megszóltak, ha valaki kifestve ment be, aznap biztos, hogy valamiből felelne kellett, és mindig egyel rosszabb jegyet kapott a megérdemeltnél. Én ezt el akartam kerülni, inkább kivártam. Csak a szempillaspirál, az áttetsző szájfény volt megengedett. De ahogy befejeztem a sulit, eldurvultak a dolgok. Amikor elkezdtem fellépésekre és fesztiválokra járni, már én sminkeltem magamat. Kísérleteztem, mindet kipróbáltam és nagyon élveztem, hogy végre kiélhettem magamat. Ennek is köszönhető, hogy ma már a hétköznapokon szolid sminket viselek, szeretem lélegeztetni a bőrömet - magyarázta Reni, aki nem is a végeredményt élvezi a legjobban, hanem magát a sminkelési folyamatot.

Reni éppen Weisz Fannit sminkeliForrás: Sunhillmredia

Apukám festőművészként dolgozott, tőle örököltem az ecsetek iránti vonzalmamat és a kézügyességemet. Egyéves korom óra rajzolok, ez a kreativitás ment át sminkszerelemmé. Van egy perverzióm: mindenkit kisminkelnék, ha tehetném. Az összes barátnőmnek könyörgök, hogy hadd sminkeljem ki őket. Néha megengedik, ha szülinapra vagy szalagavatóra készülnek – nevetett Reni, aki mint minden tini, a legolcsóbb termékekkel kezdte, mára viszont csak organikus termékeket használ.

"Az alapozó a legfontosabb, az kerül közvetlenül a bőrre, azt nagyon alaposan kell kiválasztani. Minden, ami már erre rákerül, arra lehet kevesebbet költeni, hisz az nem egyből szívódik fel. Az egyik barátnőmnek megígértem, hogy kipróbálok egy új terméket, és magam is meglepődtem, hogy eltűntek tőle a bőrhibáim. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy költsön kicsit többet az alapozójára, megéri. Nem a legdrágábbat, inkább egészségesebbet kell választani” – magyarázta Reni, aki szerelmét, Kállay-Saunders Andrást csak egyszer sminkelte ki.

„Andrist nem kell sminkelni, gyönyörű bőre van, amin életében nem volt pattanás, még tini korában se. Egyszer megengedte, hogy egy videóklip-forgatás előtt alapozót tegyek rá, hogy ne csillogjon a bőre.”