Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, vasárnap reggel végre átölelheti családját a mulatószene koronázatlan királya, Lagzi Lajcsi.

Galambos Lajos szep­tember 21-e óta van rács mögött, holnap reggel nyolc órakor viszont kiléphet a börtön kapuján.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

"Ügyfelem vasárnap reggel 8 órakor elhagyhatja a székesfehérvári előzetesház celláját. Üdvözlöm a bíróság ítéletét, amelyben elutasította az ügyészség újabb letartóztatás meghosszabbítására vonatkozó indítványát" - nyilatkozta a Blikknek dr. Fröhlich Krisztián, Lajcsi ügyvédje.

Hozzátette, álláspontja szerint eddig sem álltak fenn a kényszerintézkedés okai.

Az üggyel kapcsolatban a lap megkérdezte a Budapest Környéki Törvényszék sajtóirodáját is, ahol megerősítették információikat: "G. Lajos és Cs. Csaba gyanúsítottak ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást vesztegetés és lopás bűntette miatt, a bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak vonatkozásában az előzetes letartóztatásnak az általános oka jelenleg is fennáll, de a kényszerintézkedés elrendelésének és meghosszabbításának okai már nem állnak fenn, mivel a bűnismétlés veszélyétől, vagy a nyomozás befolyásolásolásától már nem kell tartani" - írták kacifántos közleményükben.

A lap úgy tudja, a zenész felesége és gyermekei ujjongva fogadták a hírt, és azt tervezgetik, hogy milyen meglepetéssel fogadják majd a ház 125 nap után visszatérő urát. Az biztos, hogy valami finomság fogja várni.

Ha az ügyészség fellebbez, Galambos Lajos nem szabadul vasárnap. A bíróság ugyanis nem az előzetes letartóztatást szüntette meg, hanem csak elutasította az ügyészség hosszabbításra vonatkozó kérelmét. Ha az ügyészség megtámadja a döntést, az halasztó hatályú, vagyis addig nem engedhetik ki a mulatószenészt, amíg nem jogerős az ítélet - írják.