Kiterjesztett öngyilkosság történhetett Budapesten, a XVIII. kerületben. Úgy tudni, egy rendőrnő kiskorú gyermekét és magát is megölte.

Teljes útzár van a XVIII. kerületi Bartók Béla utcában, ahol információink szerint egy rendőrnő fejbe lőtte gyermekét, majd öngyilkos lett a 10-es számú házban - írja az Origo.

IllusztrációForrás: AFP/Martin Bureau

Az utcát lezárták, a helyszínen hatalmas a rendőrségi és mentős készültség.

A tagikus eseteket kiterjesztett öngyilkosságnak hívják, és a groteszk módon az elkövetők magas felelősségérzetére utalnak - mondta az Origónak Végh József kriminálpszichológus. Az asszony e szerint valószínűleg teljes felelősséget akart vállalni a gyermekért -

ha ő képtelen volt tovább nevelni, másra sem akarta hagyni a kicsit.

Üzenetértékű lehet a gyilkosság és öngyilkosság helyszíne is, mivel a problémák helyére utal. Úgy tudjuk, a nő otthonában végzett magával és gyerekével - ez Végh József szerint magánéleti problémát is jelezhet, amit az asszony képtelen volt megoldani.

Hozzátette, az ilyen eseteket általában az önértékelés fokozazos romlása előzheti meg: az ember kudarcot él meg, majd úgy érzi, általában is sikertelen - az összeomlás végső, öngyilkosság előtti fázisában pedig elfogja, hogy az élete semmit sem ér, és ez így is marad.