Börtönbe került a 89 éves Repülős Gizi

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely -
Repülős Gizi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz nap elzárásra ítélték Repülős Gizit lopási kísérlet miatt. A büntetésbe beszámítják az előzetes fogvatartásban töltött időt is, ez azt jelenti, hogy még 5 napig marad börtönben a hajléktalan, többszörösen büntetett előéletű nő.

Repülős Gizi február 18-án besurrant egy sukorói családi házba, és az egyik szoba komódjában talált pénztárcából kivett 3500 forintot.

Amikor észrevették, azt állította, hogy bérelhető lakást keres, illetve vizet is kért.

A tulajdonosok rövid időre magára hagyták, ekkor a nő a pénzt bedobta a bejáratnál lévő hálószobába, és el akarta hagyni a házat, de a tulajdonos házastársa a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

Repülős Gizi a bíróság előtt Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A Repülős Gizit legutóbb tavaly szeptemberben, egy hajdúszoboszlói lakásban érték tetten. Repülős Gizi egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt,

az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el.

Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.